نوری محمداسماعیل

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] آیت الله شیخ محمداسماعیل نوری در سال 1329ش در خانواده مذهبی در یکی از روستاهای زنجان به دنیا آمد. دروس مقدمات را در زادگاهش یاد گرفت و در سال 1344 وارد حوزه علمیه زنجان شد. دروس ادبیات عرب و کتابهای شرح لمعه، اصول فقه و مانند آن را در آن حوزه آموخت. در سال 1351ش وارد حوزه علمیه قم شد و به فراگیری رسائل، مکاسب و کفایة الاصول مشغول گردید.
در سال 1354ش پس از قبولی در امتحانات پایانی سطح حوزه شروع به آموختن دروس خارج (آشنائی با کیفیت استنباط احکام فقهی) نمود. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مدرسه عالی تربیتی و قضایی طلاب قم (که امروزبه عنوان دانشگاه قم معروف شده است) مشغول تحصیل گردید و پس از گذراندن دوره آن در پاییز سال 60 به زنجان بازگشت و در مراکز تربیت معلم و دانشگاه آنجا به تدریس مشغول شد.استاد نوری در سال 1371ش جهت استفاده مجدد از دروس فقه و اصول حوزه به شهر مقدس قم بازگشت. ضمن تحصیل در حوزه علمیه قم، در مرکز تربیت معلم آیت الله طالقانی قم تدریس می کرد و هم اکنون نیز در آن مرکز و دیگر مراکز آموزش عالی قم به تدریس مشغول است.
این روحانی فعال در سال 1377ش موفق به اخذ مدرک سطح 4 (دکتری) از حوزه علمیه قم شد و در سال 1377ش پس از اعلام آمادگی برای نمایندگی مجلس خبرگان رهبری و موفقیت در امتحانات مربوطه و تایید اجتهاد وی از طرف شورای نگهبان قانون اساسی به عنوان نامزد نمایندگی مجلس خبرگان رهبری از استان زنجان معرفی شد.
استاد نوری در اثر لیاقت هایی که از خود نشان داده بارها از طرف مسئولین به عنوان مدرس نمونه استانی مورد تقدیر قرار گرفته و در سال 79 نیز به عنوان مدرس نمونه کشوری شناخته شده و از طرف وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران لوح تقدیر دریافت نموده و در حال حاضر به عنوان مدیر گروه آموزشی و پژوهشی معارف اسلامی و عربی مراکز تربیت معلم استان قم انجام وظیفه می کند.
در حوزه علمیه قم نیز از دروس سطح و خارج استادانی از قبیل حجج اسلام و آیات عظام ابوالقاسم خزعلی، مصطفی اعتمادی، سید علی محقق داماد، ابراهیم امینی، حسین نوری همدانی، علی مشکینی، محمد فاضل لنکرانی، ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، سید موسی شبیری زنجانی، حسین وحید خراسانی (مد ظلهم العالی)، محمد حقی، احمد پایانی بهره مند شده است.
وظایف اخلاقی معلم و شاگرد

پیشنهاد کاربران

بپرس