نورعلی تابنده

پیشنهاد کاربران

حاج دکتر نور علی تابنده مجذوبعلیشاه ، قطب سلسله جلیله نعمت الهی گنابادی، فرزند آقای صالحعلیشاه و برادر آقای سلطانحسین تابنده ( رضاعلیشاه ) و عموی آقای علی تابنده ( محبوب علیشاه ) اقطاب پیشین سلسله جلیله
...
[مشاهده متن کامل]
نعمت الهی گنابادی، متولد 21 مهر 1306 هجری شمسی و 17 ربیع الثانی هجری قمری، صاحب دکترا در علم حقوق از دانشگاه پاریس در سال 1336 هجری شمسی و دیپلم قضایی از موسسه بین المللی IIPA در فرانسه به سال 1347 هجری، در سال 1355 هجری شمسی از وزارت دادگستری بازنشسته شد، پس از انقلاب مدتی به سمت معاونت وزارت ارشاد و عضویت هیات امنا و مدیریت سازمان حج و معاونت و وزارت دادگستری منصوب گردیده و مجددا در مهر ماه 1359 به درخواست شخصی بازنشسته شد. پس از رحلت قطب وقت سلسله نعمت الهی، حضرت آقای محبوب علیشاه در 27 دی ماه 1375 با فرمان وصایتی که در تاریخ 28 مهر ماه 1371 ( 22 ربیع الثانی 1413 ) از وی نوشته شده بود به مقام جانشینی ایشان با لقب طریقتی "مجذوب علیشاه" نایل گردید.

حاج دکتر نورعلی تابنده، با لقب " مجذوب علیشاه" ، قطب سلسله نعمت الهی سلطانعلیشاهی گنابادی می باشد .
وی علوم اسلامی، هیات قدیم و نجوم را در زادگاه خویش نزد پدر ( حضرت آقای حاج شیخ محمد حسن صالحعلیشاه ) فرا گرفت. در سال ۱۳۲۴ شمسی از دبیرستان علمیه تهران با رتبه اول به دریافت دانشنامه دیپلم ادبی نایل شد و سال بعد از همان دبیرستان دیپلم طبیعی نیز گرفت. آنگاه در دانشکده حقوق دانشگاه تهران تحصیلات دانشگاهی را ادامه داده و در سال ۱۳۲۷ در رشته حقوق قضایی به دریافت درجه لیسانس موفق شد و همزمان مطالعه و تحقیق را در معارف اسلامی خصوصاً فقه و اصول نزد اساتید فن بالاخص برادر بزرگ خود حاج سلطانحسین تابنده ملقب به رضا علیشاه ثانی آموخت.
...
[مشاهده متن کامل]

رای ادامه تحصیل به کشور فرانسه رفته و در آنجا در سال ۱۳۳۶ شمسی درجه دکتری حقوق را از دانشگاه پاریس اخذ کرد، ضمن اینکه در رشته زبان فرانسه نیز مشغول به تحصیل بود و دیپلم آن را دریافت کرد. در ایام اقامت در فرانسه با اسلام شناس مشهور هانری کربن که علاقه به عرفان و معارف شیعه داشت، در تماس بوده و در کلاس های درس وی حاضر می شد. کربن که با بزرگان سلسله نعمت اللهی گنابادی آشنایی داشت و اظهار علاقه می کرد، به او توصیه و اصرار کرد که دربارهٔ این سلسله مطلبی بنویسد و به این ترتیب رساله ای به زبان فرانسه با موضوع «شرح مکتب و طریقه حاج ملا سلطان محمد گنابادی و یک قرن مکتب او» در انستیتوی تحقیقات عالیه زیر نظر کربن گرفته و به ثبت رسانید.
در شهریور ۱۳۴۷ با بورس دولت فرانسه جهت مطالعات حقوقی قضایی عازم پاریس شد و در مؤسسه بین المللی مدیریت I. I. A. P. مشغول به تحصیل و تحقیق گردید و موفق به اخذ دیپلم مدیریت قضایی از آن مؤسسه شد.
او در کنار تحصیل علوم دینی و دانشگاهی و تحقیق و تألیف، در سال ۱۳۳۱ شمسی توسط پدرش قدم به «وادی فقر و ایمان» نهاد. پس از مرگ قطب وقت سلسله نعمت الهی گنابادی جناب آقای حاج علی تابنده ( محبوب علیشاه ) در ۲۷ دی ماه ۱۳۷۵ ، با فرمان وصایتی که در تاریخ ۲۸ مهر ماه ۱۳۷۱ ( ۲۲ ربیع الثانی ۱۴۱۳ ) توسط وی نوشته شده بود به مقام قطبیت سلسه با لقب طریقتی «مجذوب علیشاه» نایل گردید.

بپرس