نورالهدی منگنه

پیشنهاد کاربران

نورالهدی منگنه ( زاده ۱۲۸۱ ش ) روزنامه نگار، فعال حقوق زنان، نویسنده، آموزگار، شاعر، نویسنده و از پیشگامان جنبش زنان در ایران بود.
او عضو جمعیت نسوان وطنخواه بود و کتاب هایی دربارهٔ زنان نوشت. منگنه مجله بی بی را از سال ۱۳۳۴ منتشر کرد و در چند نشریه مقاله می نوشت.
...
[مشاهده متن کامل]

نورالهدی منگنه، معروف به منیرالسلطنه، فرزند میرزاعلی مشیر دفتر از دبیران دربار قاجار و رخساره مهرالدوله از زنان پیشرو زمان خود، در سال ۱۲۷۷ش. زاده شد. در کودکی از پدر و مادر و آموزگاران سرخانه، مقدمات زبان فارسی، عربی و دیگر دانش ها را فرا گرفت و با هنر خوشنویسی، نواختن پیانو و تار و زبان فرانسه آشنایی یافت. بازی شطرنج را از پدرش آموخت و در هنرهای دستی ایران مانند ابریشم دوزی، زردوزی و مرواریددوزی نیز چیره دست شد. سپس به خواست مادر خود برای ادامهٔ درس به بیروت رفت و در دانشکدهٔ بیروت در رشتهٔ روان شناسی کودک تحصیل کرد و سپس به ایران بازگشت. او که به فعالیت های فرهنگی علاقه داشت از آغاز تأسیس جمعیت نسوان وطنخواه ایران عضو هیئت مدیرهٔ آن شد و به عنوان منشی اول این جمعیت مسئولیت زیادی برعهده گرفت.
نورالهدی در خانواده ای متمول و تحصیل کرده به دنیا آمد. پدرش میرزا علی کارمند اداره مالیات و مادرش رخساره از زنان سرشناس و پیشرو زمان خود بود. خانواده نورالهدی از طبقات بالای جامعه آن روز محسوب می شدند.
پدربزرگ نورالهدی به نام میرزا محمدحسین، سررشته دار کل دستگاه قاجار بود و چون کار مهر و منگنه دفتر کل، زیرنظر او انجام می شد به لقب منگنه معروف شد. نورالهدی پدرش را مردی دانشمند می دانست که برای تربیت فرزندانش معلم های فرنگی استخدام می کرد.
مادرش هم زنی نوگرا و روشن فکر بود. وی خیاطی فرنگی و اختصاصی داشت و در دورانی که عموم مردم و حتی اشراف از لباس های ایرانی استفاده می کردند، لباس های این خانواده را خیاط های فرنگی می دوختند و از حجاب به شکل مرسوم خبری نبود.
پدر نورالهدی همانند دیگر رجال قاجار کمتر در مسائل سیاسی و اجتماعی وارد می شد. نورالهدی خود و خانواده اش را روشن فکر معرفی کرده و در فعالیتهای اجتماعی همه تلاش خود را به کار گرفته تا فرهنگ مردم ایران را به سوی فرهنگ و شیوه زندگی غربی سوق دهد.

نورالهدی منگنه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/نورالهدی_منگنه

بپرس