نوار برشی

دانشنامه عمومی

نوار برشی ( یا به طور کلی، "محلی سازی کرنش" ) یک منطقه باریک از کرنش شدید برشی است که معمولاً از نوع پلاستیکی است؛ که در هنگام تغییر شکل شدید مواد شکل پذیر ایجاد می شود. به عنوان مثال، نمونه ای از خاک ( خاک رس سیلتی با ترکیب بیش از جامد ) پس از آزمون فشرده سازی متقارن محوری در شکل ۱ نشان داده شده است. در ابتدا نمونه به شکل استوانه ای بود و از آنجا که سعی شده تا تقارن در طول آزمایش حفظ شود، شکل استوانه برای مدتی در طول آزمایش حفظ شده و تغییر شکل به صورت یکدست بود، اما در بارگذاری شدید دو باند برشی X شکل تشکیل شده است و تغییر شکل بعد از آن به شدت محلی شده است ( همچنین به طرح سمت راست شکل ۱ نگاه کنید ) .
اگرچه نوارهای برشی در مواد شکننده ( به عنوان مثال شیشه در دمای اتاق ) قابل مشاهده نیست، اما نوارهای برشی یا به طور کلی، «تغییر شکل های موضعی» معمولاً در طیف وسیعی از مواد شکل پذیر ( آلیاژها، فلزات، مواد تک کریستال، پلاستیک ها، پلیمرها و خاک ) ایجاد می شوند؛ و حتی در برخی مواد نیمه شکننده ( بتن، یخ، سنگ و برخی سرامیک ها ) نیز مشاهده می شوند. اهمیت پدیده های نوار برشی این است که آنها قبل از شکست ماده رخ می دهند، زیرا تغییر شکل شدید در نوارهای برشی منجر به آسیب شدید و شکستگی می شود؛ بنابراین، تشکیل نوارهای برشی کلید درک درستی از شکست در مواد شکل پذیر یا داکتیل است و یک موضوع تحقیقاتی مهم برای طراحی مواد جدید و بهره برداری از مواد موجود در شرایط می باشد. همچنین، محلی سازی تغییر شکل از اواسط قرن بیستم کانون یک فعالیت تحقیقاتی شدید بوده است.
تشکیل باند برشی مثالی از بی ثباتی مواد است که مربوط به از دست دادن ناگهانی همگنی تغییر شکل در یک نمونه جامد است که با یک مسیر بارگیری سازگار با تغییر شکل یکنواخت ادامه دارد. از این نظر، ممکن است به عنوان یک مکانیزم تغییر شکل «جایگزین» باشد و در نتیجه انشعاب یا از دست دادن منحصر به فرد بودن یک مسیر تعادل «کامل» تفسیر شود. ویژگی بارز این انشعاب این است که ممکن است حتی در جسمی نامحدود ( یا در محدودیت شدید تماس صاف با یک محدودیت سخت ) رخ دهد.
جسمی بی نهایت را در تصور کیند که از ماده ای غیرخطی تشکیل شده است، به طوریکه از نظر آماری تغییر شکل داده است و به گونه ای که استرس و فشار ممکن است همگن باقی بمانند. پاسخ افزایشی این جسم غیرخطی برای سادگی خطی فرض می کنیم، بنابراین می توان آن را به عنوان رابطه ای بین افزایش تنش ب σ ˙ و یک افزایش کرنش ε ˙ بیان کرد، از طریق یک تانسور سازنده مرتبه چهارم C مانند
عکس نوار برشی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس