نوادر المخطوطات

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] نوادر المخطوطات، مجموعه ای از کتب و رسائل کوچک و در عین حال ارزش مند است که توسط عبدالسلام هارون گردآوری شده است. کتاب که به زبان عربی است، مشتمل بر دو مجلد و هشت مجموعه است که در هر مجموعه، به تناسب، دو یا چند کتاب ذکر شده است. نویسنده، انگیزه خود را از جمع آوری این کتب، توجه محققین به آثار مخطوطات مشهور و غفلت از کتب و رساله های کوچک می داند.
در هر یک از دو مجلد کتاب، چهار مجموعه، ذکر شده است. در آغاز هر مجموعه، در ضمن یک مقدمه، تحقیقات جامعی به قلم محقق توانا عبدالسلام هارون پیرامون مؤلف، نام کتاب و مطالب آن مجموعه ارائه شده که بسیار ارزش مند بوده و بدون مطالعه آن امکان بهره گیری کامل از آثار وجود ندارد.
در این بخش، به ترتیب، گزارش مختصری از مطالب کتب مجموعه ارائه می گردد:
«کتاب أسماء المغتالین من الأشراف فی الجاهلیة و الاسلام»، تألیف ابوجعفر محمد بن حبیب بغدادی است. مغتال، به کسی می گویند که غافلانه، توسط دیگری کشته شده باشد. معیار مشخصی در گزینش افرادی که نام آنها در این کتاب آمده، وجود ندارد و تنها باید گفت مجموعه ای از افراد از منابع مختلف گردآوری شده است. در این اثر، نام علی بن ابی طالب و امام حسن(ع) و نیز امام رضا (ع) با توضیح بسیار ناقصی ذکر شده است. به دلیل مفصل بودن این کتاب، در این مجموعه، تنها همین یک کتاب آمده است.

[ویکی فقه] نوادر المخطوطات (کتاب). «نوادر المخطوطات»، مجموعه ای از کتب و رسائل کوچک و در عین حال ارزش مند است که توسط عبد السلام هارون گردآوری شده است. کتاب که به زبان عربی است، مشتمل بر دو مجلد و هشت مجموعه است که در هر مجموعه، به تناسب، دو یا چند کتاب ذکر شده است.
نویسنده، انگیزه خود را از جمع آوری این کتب، توجه محققین به آثار مخطوطات مشهور و غفلت از کتب و رساله های کوچک می داند. در هر یک از دو مجلد کتاب، چهار مجموعه، ذکر شده است. در آغاز هر مجموعه، در ضمن یک مقدمه، تحقیقات جامعی به قلم محقق توانا عبد السلام هارون پیرامون مؤلف، نام کتاب و مطالب آن مجموعه ارائه شده که بسیار ارزش مند بوده و بدون مطالعه آن امکان بهره گیری کامل از آثار وجود ندارد.
گزارش محتوا
در این بخش، به ترتیب، گزارش مختصری از مطالب کتب مجموعه ارائه می گردد:
← مجموعه اول
محقق، در پاورقی صفحات، آدرس منابع، اختلاف نسخ و توضیح الفاظ و اصطلاحات را آورده است. در انتهای هر دو جلد، فهارس مشترک ذیل آمده است: ۱. اعلام ؛ ۲. قبایل ، طوایف و مانند آن؛ ۳. اشعار ؛ ۴. رجزها ؛ ۵. امثال ؛ ۶. کتب؛ ۷. مراجع تحقیق؛ ۸. مطالب کتاب. علاوه بر فهارس فوق، موارد ذیل نیز در جلد دوم دیده می شود: ۱. فهرست اسامی گیاهان ؛ ۲. فهرست اسامی حیوانات ؛ ۳. فهرست لغت؛ ۴. فهرست کلمات عجمی .

پیشنهاد کاربران

بپرس