نهال دان

لغت نامه دهخدا

نهال دان. [ ن َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان فریمان بخش داورزن شهرستان سبزوار. در 6هزارگزی غرب جاده داورزن به کهنه ، در منطقه کوهستانی معتدل هوایی واقع است و 584 تن سکنه دارد. آبش از قنات و رودخانه محلی و محصول آن غلات و پنبه و شغل اهالی زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان فریمان بخش داورزن شهرستان سبزوار . در ۶ هزار گزی غرب جاده داورزن به کهنه در منطقه کوهستانی معتدل هوائی واقع است و آبش از قنات و رودخانه محلی و محصول آن غلات و پنبه و شغل اهالی زراعت است .

پیشنهاد کاربران

باتوجه به تلفظ گویشوران منطقه که آن رانهلدویانهردوتلفظ می کنندبایدگفت
نهل نام پهلوان ومبارزتورانی است که درسپاه افراسیاب بوده. این نام ازنامهای اصیل ایرانی است. دان نیزپسوندی مکانی است. نهالدان یعنی سرزمین پهلوانانی همچون نهل .
...
[مشاهده متن کامل]

اینکه می گویندنهالدان جای کاشتن نهال است ننادرست است گویا درسرزمین های دیگرنهال نمی کارندوفقط انجا نهال کاری می شثه

همانطور که گلدان جای گل است و نمکدان جای نمک ، نهالدان هم مکانی است که در آن نهال درخت به فراوانی وجود داشته و دارد. این روستای زیبا از توابع بخش مرکزی شهرستان داورزن استان خراسان رضوی می باشد و در شمال غربی شهرستان داورزن در دامنه جنوبی رشته کوه گر واقع شده واز سمت غرب در همجواری روستای فریومد استان سمنان و ازسمت شمال با روستاههای علی آباد ، مور، آبرود و روستای بیزه همسایه است . همچنین روستای دهنو از سمت شرق و روستاههای مزینان، بهمن آباد، سویز و کاهک از سمت جنوب با روستای نهالدان همجواری دارند.
...
[مشاهده متن کامل]

این روستا در دهستان مزینان قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۵۵۴ نفر ( ۱۶۵ خانوار ) بوده است.
اهالی روستا فارسی زبان و شیعه مذهب می باشند و چهار شهید تقدیم میهن عزیزمان ایران نموده اند.
از جاذبه های گردشگری روستا میتوان به مسجد جامع - حوض دلبر - میان رود ( رودخانه ) برج های دیده بانی - آبشار سراستخر - کانال انتقال آب که گویی آب سربالا می رود اشاره کرد.
اهالی این روستا به کشاورزی ، باغداری و دامداری مشغول هستند و از مهم ترین محصولات کشاورزی روستای نهالدان می توان به جو ، گندم ، زیره ، مرزه ، فلفل و . . . . اشاره کرد اما آنچه به عنوان محصول استراتژیک نهالدان به حساب می آید انار خوش طعم آن است. این انار اصلاً مانندی ندارد و هر کس تنها یکبار آز این میوه تناول کند بیچاره می شود ، بیچاره از آن جهت که هر سال باید از آن بخورد زیرا دیگر هیچ اناری را به آن ترجیح نمی دهد. اگر باور ندارید امتحان کنید.

بپرس