نمک یددار


معنی انگلیسی:
iodized salt

دانشنامه عمومی

نمک یُددار گونه ای از نمک خوراکی است که با مقدار بسیار اندکی از نمک های یُد ( مانند یدات پتاسیمKIO ( K + IO - - - > KIO ( ( ) مخلوط شده است. [ ۱] این محصول، ید مورد نیاز بدن را تأمین می کند، زیرا کمبود ید در رژیم غذایی انسان موجب بیماری های گوناگون مانند غم باد ( گواتر ) می شود. نمک های تصفیه شده ی یددار به دلیل خلوص بالا، میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می کنند. [ ۲]
برای حفظ ید در نمک یددار، باید نمک را در مدت کمتر از یک سال مصرف کرد، آن را دور از نور و رطوبت و در ظرف های در بستهٔ پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشه ای تیره نگهداری کرد. همچنین هنگام پخت غذا، بهتر است نمک در انتهای پخت اضافه شود تا ید آن تا حد امکان حفظ شود. [ ۳]
در ایران، با توجه به بررسی های انجام شده در سطح کشور، از نظر میزان ید موجود در آب و خاک و شیوع گواتر، ۴۰ میکروگرم به ازای هر گرم نمک ( ۴۰ ppm ) اضافه می شود. [ ۲]
مواد غذایی مضر برای مبتلایان به کم کاری تیروئید
• سبزیجات صلیبی ( مانند کلم بروکلی و کلم )
سس سویا
• گولتن
• مواد غذایی چرب
• مواد غذایی شیرین
• غذا های فرآوری شده
• غذا های با فیبر بالا
• قهوه
عکس نمک یددارعکس نمک یددار
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس