نمک اندرانی

پیشنهاد کاربران

ملح اندرانی
و آن را ملح ذرانی به فتح ذال معجمه و را ی مهمله و کسر نون و یا نسبت نامند مشتق و منسوب به ذرای به معنـی شـدت بیـاض است جهت آنکه رنگ آن نسبت بـ ه امـلاح دیگـر بسـیار سـفید صاف شفاف است. مانند بلور و به فارسی نمک سنگ بلوری و به
...
[مشاهده متن کامل]

هندی نمک لاهوری نامند جهـت آنکـه از لاهـور مـی آورنـد و شنیده شده که در حین برآوردن از معدن قطعه های آن اندک نرم میباشد و بعد از رسیدن هوا بدان متحجر میگردد و ایـن بهتـرین اصناف املاح است و بهترین آن صاف شـفاف آن و در هندوسـتان از آن نمکدان و پیاله و نعلبکی میسازند و خیار ورق کرده و غیر آن در آن گذاشته تناول می نمانند نمکین میگردد .
طبیعت آن : در آخر دویم گرم و خشک .
افعال و خواص آن: مقوی فهم و ذهن و مسهل بلغم و لزوجات و رافع تخمه طعام و جشا و در ادویه عین جهت امراض مذکوره در
ملح غیر آن جایز و مستعمل نیست

بپرس