نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت

دانشنامه عمومی

نمایشگاه کتاب فرانکفورت ( به آلمانی: Frankfurter Buchmesse ) از لحاظ تعداد ناشران و بازدیدکنندگان بزرگترین نمایشگاه کتاب دنیا محسوب می شود. [ ۱]
این نمایشگاه ۵ روزه، در اواسط اکتبر هر سال در نمایشگاه تجارت فرانکفورت در آلمان برگزار می شود. ۳ روز اول آن به بازدیدکنندگان تجاری ( متخصصان صنعت چاپ و نشر ) اختصاص دارد و ۲ روز آخر آن به روی بازدیدکنندگان عام گشوده می شود. همه ساله نویسندگان، نمایندگان عرصهٔ نشر و شرکت های چندرسانه ای از سراسر جهان به منظور مذاکره و تعامل جهت دست یافتن به حقوق نشر و مجوز انتشار بین المللی آثارشان، عرضه و تبلیغ آثار و یافتن بازارهای جهانی، آشنایی با ناشران و عقد قراردادهای تازه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور می یابند. هم چنین هر ساله در این نمایشگاه، یک کشور به عنوان مهمان ویژه شرکت می کند و می تواند بخش های گوناگون ادبیاتش با بهره گیری از فضای نشر خاص معرفی می کند.
در طول مدت برگزاری، نزدیک ۷٬۰۰۰ ناشر از ۱۰۰ کشور در این نمایشگاه شرکت می کنند و حدوداً ۲۸۶٬۰۰۰ نفر از این نمایشگاه بازدید می کنند. نمایشگاه فرانکفورت که از سال ۱۹۴۹ برگزار می شود به دلیل میزان بالای تبادلات و معاملات ( تجارت نشر ) یکی از مهم ترین نمایشگاه های کتاب است.
عکس نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورتعکس نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

در پایان قرون وسطا، در ربع آخر قرن ۱۵، چند سالی بعد از اختراع گوتمبرگ و به کارگرفتن حروف متحرک فلزی در صنعت چاپ، تعداد عنوان ها و نسخه های کتاب های چاپی آن قدر افزایش یافت که برای نخستین بار، در ۱۵۶۴، نمایشگاه کتابی در نمایشگاه سلطنتی بازرگانی، در شهر فرانکفورت، برگزار شد. در این نمایشگاه آزادی و تساهل چنان بود که مارتین لوتر نیز کتاب های خود را به نمایش و فروش گذاشته بود. برگزاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت، تا قرن ۱۷ دوام یافت. در دورۀ جنگ سی ساله (۱۶۱۸ـ۱۶۴۸)، امپراتور ماکسیمیلیان دوم، مقررات سختی را برای نمایشگاه تعیین کرد. به فرمان او کمیته هایی تشکیل شد تا از غرفه های نمایشگاه بازدید کنند و کتاب های ضاله را توقیف نمایند. تغییرات اجتماعی مانند نفوذ زبان های محلی رسمی به جای لاتین نیز بر کتاب های نمایشگاه تأثیر گذاشت. در پایان جنگ سی ساله مرکز ثقل فرهنگی به شمال منتقل و از اهمیت ملی نمایشگاه کتاب فرانکفورت کاسته شد. لایپزیگ در بخش پروتستان آلمان مرکز جدید تجارت کتاب شد. در ۱۷۵۰ آخرین نمایشگاه کتاب فرانکفورت برگزار شد و پس از ۸۶ سال این نمایشگاه منحل شد. ۲۰۰ سال بعد به همت انجمن ناشران و کتابفروشان هسن، نمایشگاه کتاب فرانکفورت، در ۱۸ تا ۲۳ سپتامبر ۱۹۴۹، مجدداً در فرانکفورت برگزار شد. در این نمایشگاه ۲۰۵ ناشر آلمانی با ۸۵۰۰ عنوان کتاب شرکت کردند و ۱۴هزار نفر از این نمایشگاه بازدید به عمل آوردند؛ سال بعد نمایشگاه با عرضه ۲۸هزار عنوان از ناشران آلمانی و غیر آلمانی به صورت بین المللی درآمد. از ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۸ هر دو سال یک بار و از ۱۹۸۸ تاکنون هر ساله به یکی از کشورهای جهان اجازه داده می شود تا مهمان نمایشگاه باشد و فرهنگ و ادبیات خود را در آن جا معرفی کند. با فروپاشی کمونیسم در اروپای شرقی و مرکزی و اتحاد دو آلمان، در آغاز دهۀ ۱۹۹۰، نمایشگاه کتاب فرانکفورت تأثیر فراوانی بر کشورهای اروپای شرقی گذاشت. از ۱۹۹۳ منابع دیداری ـ شنیداری و دیجیتالی نیز به نمایشگاه راه یافت. اکنون بیش از ۷هزار ناشر از سراسر جهان، بیش از ۳۰۰هزار عنوان از آثار خود را فقط برای نمایش در نمایشگاه عرضه می کنند. هر ساله جایزه ای با عنوان جایزۀ صلح به یکی از شخصیت های جهانی اعطا می شود. این جایزه نخست در ۱۹۵۰ به ماکس تاو و پس از او، به افرادی چون آلبرت شوایتزر، هرمان هسه، کارل یاسپرس، و لئوپولد سدار سنگور تعلق گرفت. مدت برگزاری نمایشگاه یک هفته در ماه اکتبر است؛ پنج روز برای متخصصان و دو روز تعطیلات آخر هفته برای عموم مردم.

پیشنهاد کاربران

بپرس