نمادهای دولت سوسیالیستی

دانشنامه عمومی

نمادهای دولت سوسیالیستی، قالب یا چهارچوبی منحصر به فرد از نمادپردازی کمونیستی می باشد که برمبنای آن نشان یک دولت - ملت طراحی می شود. به طور عمده این نمادها پس از انقلاب های سوسیالیستی جایگزین نمادهای سنتی اشرافی و سلطنتی در کشورهای مختلف شدند.
اتحاد جماهیر شوروی نخستین دولتی بود که از این نشان ها برای معرفی و تبلیغ خود در سال ۱۹۲۲ استفاده کرد. پس از جنگ جهانی دوم و گسترش دولت - ملت های سوسیالیستی استفاده از این نمادها هم رشد زیادی کردند و کم کم جایگزین نمادهای کهنهٔ ماقبل خود شدند، حتی بسیاری از دولت های غیر سوسیالیستی ( کمونیستی ) که با کمک شوروی به استقلال دست یافته بودند نیز از این سبک نمادپردازی بهره بردند. پس از فروپاشی شوروی و دیوار برلین، بسیاری از دولت ها به نمادپردازی های سنتی و ملی خود بازگشتند و برخی نیز نمادهای ملی خود را در همین چارچوب بازآفرینی کردند.
بسیاری از کشورها از سمبل ها و مشخصات زیر در نمادهای خود استفاده می کردند:
• داس و چکش:چکش نماد طبقهٔ کارگر و داس نماد برزگران ( کشاورزان ) بود. در برخی دولت ها تنها از نماد چکش استفاده می کردند که این به معنی نبود طبقهٔ برزگر در آن سرزمین بود. داس و چکش به طور کلی نماد ایدئولوژی مارکسیسم - لنینیسم هم بود.
ستارهٔ سرخ پنج پر :ستاره ای به رنگ قرمز و پنج پر که نشانی بود از پنج انگشت دست کارگران یا پنج قارهٔ حاضر در زمین.
• تاج گلی از غلات ( گندم ) یا گیاهان بومی که نشانی از فراوانی و خرمی بود.
• ربان هایی درهم تنیده به رنگ های ملی یا سرخ.
• نمادهای صنعتی مانند چرخ دنده های کارخانه ها یا دکل های برق.
طلوع خورشید که نمایانگر انقلاب و آفرینش دوباره بود.
• کرهٔ زمین.
• طبیعت.
• کتاب.
نمادهای کشورهای زیر تاکنون در همان چارچوب سوسیالیستی بازآفرینی یا حفظ شده اند.
عکس نمادهای دولت سوسیالیستیعکس نمادهای دولت سوسیالیستیعکس نمادهای دولت سوسیالیستیعکس نمادهای دولت سوسیالیستیعکس نمادهای دولت سوسیالیستیعکس نمادهای دولت سوسیالیستی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس