نقص لوله عصبی

دانشنامه عمومی

نقص لوله عصبی ( NTDs ) یکی از نقایص هنگام تولد می باشد که در این بیماری شکاف در ستون فقرات یا جمجمه از ابتدای تولد فرد همراه او باقی می ماند. هفته سوم بارداری بنام لایه زایی، سلولهای تخصصی در قسمت پشتی جنین شروع به تغییر شکل داده و لوله عصبی را تشکیل می دهند.
انواع خاص شامل موارد زیر است: مهره شکاف که بر ستون مهره ها تأثیر می گذارد، آنانسفالی که در نتیجه آن مغز کم و زیاد می شود، آنسفالوسل که بر جمجمه تأثیر می گذارد، و اینینسفالی که منجر به مشکلات شدید گردن می شود. [ ۱]
نقص لوله عصبی یکی از شایع ترین بیماری مادرزادی می باشد که سالانه بیش از ۳۰۰۰۰۰ زایمان در سراسر جهان تأثیر می گذارد. [ ۲] به عنوان مثال، مهره شکاف سالانه تقریباً بر ۱۵۰۰ زایمان در ایالات متحده را تأثیر می گذارد، از زمان آغاز غنی سازی محصولات اسید فولیک، تعداد بیماران حدود ۳/۵ نفر به ازای هر ۱۰٬۰۰۰ نفر ( ۰٫۰۳۵٪ از تولد ایالات متحده ) می باشد، [ ۱] [ ۳] که از حدود ۵ نفر در هر ۱۰٬۰۰۰ نفر ( ۰٫۰۵٪ از تولد ایالات متحده ) کاهش یافته است. تعداد مرگ و میرها در ایالات متحده هر سال به دلیل نقص لوله عصبی نیز از ۱۲۰۰ قبل از شروع استحکام فولات به ۸۴۰ کاهش یافته است. [ ۴]
دو نوع نقص لوله عصبی وجود دارد: که رایج ترین آنها نقص لوله عصبی باز و بسته می باشد. نقص لوله عصبی باز زمانی اتفاق می افتند که مغز و / یا نخاع در هنگام تولد از طریق نقص در جمجمه یا مهره ها ( استخوان های پشتی ) در معرض دید قرار بگیرند. . نمونه هایی از نقص های لوله عصبی باز شامل آنانسفالی، اسکیزنسفالی، هیدراننسفالی، اینیسفالی، آنسفالوسل ها و مهره شکاف. انواع نادر نقص لوله عصبی، نقص لوله عصبی بسته گفته می شوند. نقص لوله عصبی بسته وقتی رخ می دهد که نقص ستون فقرات توسط پوست پوشانده شود. نمونه های رایج نقص های لوله عصبی بسته شده عبارتند از:لیپومیلومنینوسل، لیپومینوسل و محدودیت حرکتی ستون فقرات.
آنانسفالی ( فقدان مغز ) یک نقص لوله عصبی است که هنگام بسته شدن انتهای سر لوله عصبی رخ می دهد، معمولاً در روزهای ۲۳ و ۲۶ بارداری، باعث تشکیل نشدن بخش عمده ای از مغز و جمجمه می باشد. نوزادانی که با این بیماری متولد شده اند، بدون قسمت اصلی پیشانی - بزرگ ترین قسمت مغز - متولد می شوند و معمولاً کور، ناشنوا و بیهوش هستند. نبود قسمت عملکردی مغز باعث می شود که کودک هرگز آگاهی پیدا نکند. در هنگام بروز این بیماری نوزادان یا مرده متولد شده اند یا معمولاً طی چند ساعت یا چند روز پس از تولد می میرند.
عکس نقص لوله عصبیعکس نقص لوله عصبی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نَقص لولۀ عصبی (neural tube defect)
هر یک از ناهنجاری های ناشی از بسته نشدن کامل لولۀ عصبی. این ناهنجاری ها عبارت اند از اسپینا بیفیدا که در آن، به علت وجود شکافی در ستون مهره ها بخشی از نخاع و پرده های پوشانندۀ آن نمایان اند؛ مننگوسل که در آن، پرده های اطراف نخاع (مننژ) از شکافی در ستون مهره ها بیرون زده اند؛ و بی مغزی که منجر به مرگ رویان می شود. این ناهنجاری ها را می توان با آزمایش های پیش از تولد تشخیص داد. بروز نقایص لولۀ عصبی در مناطق گوناگون متفاوت است. انگلستان و ایرلند ازجمله کشورهایی اند که این نقایص در آن ها شایع اند. نقص لولۀ عصبی جدی ترین ناهنجاری دستگاه عصبی مرکزی است که هنگام تولد مشاهده می شود. مصرف روزانۀ اسید فولیک، از گروه ویتامین های ب، یک ماه پیش از بارداری و در سه ماه اول بارداری احتمال بروز ناهنجاری ها را ۷۵ درصد کاهش می دهد. بنابه پژوهشی در امریکا (۱۹۹۶)، احتمال تولد نوزادی با نقص لولۀ عصبی در زنان چاق دوبرابر بیشتر از زنانی با وزن طبیعی است.

پیشنهاد کاربران

بپرس