نقشه حیر

دانشنامه عمومی

نقشه حیر، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان آبادان در استان خوزستان ایران است. روستای نقش حیر در حدود 15 کیلومتری شهر آبادان و بین دو رود اروند و بهمنشیر واقع شده است. بخش مرکزی آبادان در جنوب شهرستان آبادان واقع و از شمال به تالاب بین المللی شادگان از جنوب به اروند رود از شرق به خلیج همیشه فارس و از غرب به شهرستان خرمشهر منتهی می شود. این روستا بلندایی در حدود 2 متر از سطح دریا و با پهناوری 12 کیلومتر مربع است.
نقشه :در سال 1338 و 1339 انگلیسی ها برای اکتشاف نفت به این منطقه آمده و در منطقه کنونی خسرو آباد اقامت می کنند. برداشت های مهندسین انگلیسی از این محدوده و تهیهٔ نقشه از آن موجب می شودبا توجه به محل اقامت خود یعنی محدوده خسرو آباد شمال خود را از خسرو آباد تا نزدیکی آبادان نقشه شمالی و جنوب آن را نقشه جنوبی نامگذاری کنند. از آن زمان این نام بر روی قسمت شمالی نقشه مانده است البته محدوده آن کوچکتر شده و به نقشه اختصار پیدا کرده است. حیر:وجود شط شلحه در کنار روستا که به شط بزرگ ( راه ارتباطی بندر بصره در عراق ) میریزد در گذشته موجب تحیر دریانوردان را فراهم آورده است. اتصال این دو شط به همدیگر باعث ایجاد دو راهی گردیده که برای دریانوردان مشکل آفرین است. این تحیر و متحیر ماندن موجبات نامگذاری ای روستا به "حیر"فراهم آورده است.
اصلی ترین عوامل شکل گیری و پیدایش این کانون زیستی تفکر ایجاد زمینی جهت کاشت بوده است. این مسئله را می توان در روستاهای مجاور یعنی شلحه حاج حسین , امام حسن عسگری و ثوامر نیز به عینه دید. بستن سد بر روی آب در گذشته به خاطر خشک کردن زمین منطقه که قبلاً زیر آب بوده است راهکاری برای رسیدن به این هدف است که توسط اهالی روستا اتفاق افتاده است. کیفیت بالای این زمین برای زراعت و نزدیکی به آب تفکر برگزیدن این ناحیه به عنوان زیستگاه را به وجود آورده است.
روستای مذکور شامل سه محله بوده که دوره های توسعه را نیز دربر میگیرد. حیر1، حیر 2و نقشه از محله های این روستا می باشند. روستای حیر یا محلهٔ حیر1قدیمی تر از نقشه بوده و در کنار رودخانه و با توجه به دسترسی ساده به نخلستان ها و نزدیکی به آب شکل گرفته است. پس استفاده از آب و دسترسی ساده به نخلستان ها اولین عامل شکل گیری روستا بوده است. از سوی دیگر روستای نقشه و با همین تفکر در فاصلهٔ کمترازیک کیلومتری رودخانه تشکیل می شود. بین محدودهٔ کالبدی روستا و رودخانه نخلستان های متعلق به اهالی قرارگرفته است. بعد از این مرحله و احداث جادهٔ اروند کنارآبادان تعدادی از اهالی بخاطر سهولت دسترسی ازحیر1جداشده و در کنارجاده ارتباطی سکنی می گزینند. این اهالی به دلیل تعلق قومی به روستای حیر تشکیل دهنده مجتمعی می شوند که حیر2نام میگیرد.
عکس نقشه حیرعکس نقشه حیرعکس نقشه حیرعکس نقشه حیرعکس نقشه حیرعکس نقشه حیر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس