نشانگان ترنر

دانشنامه آزاد فارسی

نِشانِگانِ تِرنْرِ (Turner\'s syndrome)
اختلالی وراثتی. مبتلایان به آن زنانی اند که فقط یک کروموزوم ایکس دارند. این افراد کوتاه قدند و توانایی باروری ندارند.

پیشنهاد کاربران

سندرم ترنر ( Turner Syndrome ) یک ناهنجاری کروموزومی است که در سال ۱۹۳۸ توسط هنری ترنر ( Henry Turner ) کشف شد. در این بیماری فقط نوزادان دختر که به جای داشتن دو کروموزوم جنسی X تنها یک کروموزوم X یا دو کروموزومی که یکی از آن ها ناقص است متولد می شوند. تقریباً ۱ نفر از ۲۵۰۰ نفر همراه با این بیماری متولد می شود. سندرم ترنر بعد از سندروم داون شایعترین اختلال کروموزومی در انسان است. نوزادان دچار سندرم ترنر در معرض خطر بالایی برای مرگ در دوران نوزادی قرار دارند، بطوریکه ۹۸٪ از تمام جنین های مبتلا به این سندرم به طور خودبخود سقط می شوند. در صورت زنده ماندن زنان مبتلا اغلب کوتاه قد و نازا بوده، آمنوره اولیه دارند. سندرم ترنر تنها مونوزومی سازگار با طبیعت است که فرصت تولد پیدا می کند.
...
[مشاهده متن کامل]

این افراد ظاهر کاملاً زنانه دارند و با عدم وجود تخمدان ( gonadal dysgenesis ) و قد کوتاه مشخص می شوند. بیماران اغلب به سایر ناهنجاری های مادرزادی مانند مشکلات آئورت، انسداد شریان ریوی، ناهنجاری های کلیوی، عقب ماندگی ذهنی و مشکلات شنوایی مبتلا هستند. سایر علایم بیماری عبارتند از:
• وجود بخشی پرده مانند در قسمت پوست بین گردن و شانه ( پرده گردنی )
• خط رویش موی پایین در پشت سر
• شکل غیر عادی چشم ها از جمله افتادگی پلک
• اِدِم لنفاوی اندام ها
• نا هنجاری های اسکلتی
• سینه پهن و سپر مانند و فاصله بیش از حد نوک پستان ها
این افراد دارای کاریوتیپ 45X می باشند که نشان دهنده این است که فقط یک کروموزوم X دارند. این سندرم تنها منوزومی ای است که با حیات بشر مغایرت ندارد.
تزریق هورمون رشد اگر به موقع انجام شود، می تواند با افزایش رشد، حداکثر قد در دوران بلوغ را افزایش دهد. درمان با استروژن معمولاً در سنین ۱۲ یا ۱۳ سال آغاز می شود و می تواند در بروز خصوصیات ثانویه جنسی مؤثر باشداما نمی تواند موجب درمان نازایی شود. امروزه به زنان مبتلا به TS کمک می کنند که باردار شوند. به این ترتیب که یک تخمک اهدایی بارور شده را پرورش داده و رویان را در رحم بیمار ترنری جاسازی می کنند. به کمک هورمون درمانی، این زن می تواند جنین آزمایشگاهی را حفظ نموده و زایمان کند.

نشانگان ترنر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/نشانگان_ترنر

بپرس