نشانه هایی از دولت موعود

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «نشانه هایی از دولت موعود» اثر نجم الدین طبسی، دورنمایی را از جامعه اسلامی پس از ظهور امام زمان(عج) ترسیم کرده که به زبان فارسی و در سال 1373ش نوشته شده است.
پاسخ به این سؤال که امام زمان(عج) چگونه نظام های سیاسی گوناگون را که دارای افکار و توانایی های مختلفی هستند، از میان برداشته و نظام واحد جهانی تشکیل می دهند، انگیزه تألیف کتاب بوده است.
کتاب با مقدمه مؤلف در تذکر چند نکته پیرامون آن، آغاز شده و مطالب به صورت تحلیلی و بر مبنای احادیث مهدویت، در سه بخش و هر بخش در چندین فصل، به ترتیب ذیل تنظیم شده است:
در بخش اول، اوضاع جهان پیش از ظهور که آکنده از جنگ، ویرانی و قحطی است، مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه گیری می شود که مردم در آن هنگام از مرام ها، مکتب ها و حکومت های گوناگون که هر کدام ادعای رعایت حقوق بشر و سعادت انسان را دارند، مأیوس شده، از بهبود اوضاع نابسامان جهان ناامید گشته و در انتظار مصلحی به سر می بردند تا نجاتب خش آنان باشد.
دوم، چگونگی انقلاب جهانی امام مهدی(عج) را کاویده و در سوم، اهداف و سیستم اجرایی حکومت آن حضرت همراه گزارشی از وضعیت علم، فرهنگ و ترقی روابط اجتماعی و انسانی آمده است.

[ویکی فقه] نشانه هایی از دولت موعود (کتاب). «نشانه هایی از دولت موعود» اثر نجم الدین طبسی، دورنمایی را از جامعه اسلامی پس از ظهور امام زمان عجّل الله فرجه الشریف ترسیم کرده که به زبان فارسی و در سال ۱۳۷۳ ش نوشته شده است. پاسخ به این سؤال که امام زمان عجّل الله فرجه الشریف چگونه نظام های سیاسی گوناگون را که دارای افکار و توانایی های مختلفی هستند، از میان برداشته و نظام واحد جهانی تشکیل می دهند، انگیزه تالیف کتاب بوده است.
کتاب با مقدمه مؤلف در تذکر چند نکته پیرامون آن، آغاز شده و مطالب به صورت تحلیلی و بر مبنای احادیث مهدویت، در سه بخش و هر بخش در چندین فصل، به ترتیب ذیل تنظیم شده است: در بخش اول، اوضاع جهان پیش از ظهور که آکنده از جنگ، ویرانی و قحطی است، مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه گیری می شود که مردم در آن هنگام از مرام ها، مکتب ها و حکومت های گوناگون که هر کدام ادعای رعایت حقوق بشر و سعادت انسان را دارند، مایوس شده، از بهبود اوضاع نابسامان جهان ناامید گشته و در انتظار مصلحی به سر می بردند تا نجات بخش آنان باشد. دوم، چگونگی انقلاب جهانی امام مهدی عجّل الله فرجه الشریف را کاویده و در سوم، اهداف و سیستم اجرایی حکومت آن حضرت همراه گزارشی از وضعیت علم، فرهنگ و ترقی روابط اجتماعی و انسانی آمده است. برداشت هایی که از روایات صورت گرفته و به جایی استناد داده نشده است، نظر شخصی نویسنده می باشد. از آنجا که مؤلف در مقام نفی یا اثبات روایات نبوده، سعی کرده است تا آن چه محدثان و مؤلفان معتبر در کتاب های خویش آورده اند، نقل کند، و لذا جز در پاره ای از موارد، از سند روایات بحثی به میان نیامده است. از این رو خود نیز اعتراف دارد که مدعی صحیح و غیر قابل خدشه بودن تمامی روایات مورد استناد در کتاب نیست. ویژگی کتاب آن است که مؤلف سعی دارد، به دور از اصطلاحات خاص و نزاع های دینی، مطالب را در قالبی نو، ساده و در خور فهم عموم ارائه کند.
گزارش محتوا
فهرست مطالب در ابتدا و مورد استفاده مؤلف، نمایه آیات، روایات، نام معصومین علیه السّلام و اعلام (اشخاص، مکان ها و کتب) در انتهای کتاب آمده است.
منابع مقاله

پیشنهاد کاربران

بپرس