نسترن زرد

دانشنامه عمومی

نسترن زرد یا گل زرد یا رز زرد ایرانی ( نام علمی: Rosa foetida ) یکی از گونه های خوراکی رز است. نسترن زرد به صورت درختچه هایی به ارتفاع ۸۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر است. ساقه این گیاه به صورت ایستاده با شاخه های محکم و ایستاده یا خمیده دارای تیغ های محکم است. مصرف آب نسترن از رز و گل محمدی بیشتر است . در میان گونه های رز، گل محمدی ماندگاری بیشتر و مصرف آب کمتری دارد.
برگ این گیاه دارای برگ چه های تخم مرغی در حاشیه دندانه دار، دمبرگ کرک دار و غده پوش، شامل تیغ های چنگکی یا خمیده است. گل نسترن زرد در سطح رویی قرمز، قرمز نارنجی و در سطح پشتی زرد گوگردی و گاهی تماما زرد است. این گیاه در آذربایجان، کردستان، همدان، اصفهان، شیراز و تهران می روید و در استان کرمانشاه در کرند غرب، ماهیدشت و سنقر یافت می شود. میوهٔ این گیاه به صورت کروی است. از گلبرگ های نسترن زرد در فصل بهار جهت تهیه مربا استفاده می کنند و در فصل پاییز و اواخر تابستان میوه های آن را به صورت خام مورد استفاده قرار می دهند. [ ۱]
عکس نسترن زرد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس