نرجس خاتون

فرهنگ اسم ها

لغت نامه دهخدا

نرجس خاتون. [ ن َ ج ِ ] ( اِخ ) نام زوجه امام حسن عسکری علیه السلام و مادر امام دوازدهم شیعیان حضرت قائم علیه السلام است بنا بر مشهور نزد شیعه ، و مزار وی در سامرا است.

فرهنگ فارسی

نام زوجه امام حسن عسکری ( ع ) و مادر امام دوازدهم شیعیان حضرت قائم ( ع ) است بنایر مشهور نزد شیعه و مزاروی در سامراه است .

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] در جنگهای قدیم، رسم بود وقتی که شهر یا روستایی را فتح می کردند، مردان و زنان لشکر دشمن را اسیر می نمودند و آنها را به عنوان برده می آوردند، و در بازارها می فروختند.
مادر امام زمان(عج) بانوی بسیار ارجمند و پاک باعفّت یعنی حضرت «نرجس» (نرگس) از دخترانی است که در میان اسیران جنگی، از روم شرقی (حدود ترکیه فعلی) به عراق آورده شد، امام هادی (امام دهم«علیه السلام») او را خریداری کرد، و سپس او را به همسر فرزندش امام حسن عسکری (امام یازدهم و پدر بزرگوار حضرت حجّت امام زمان (عج) انتخاب نمود، و نتیجه این ازدواج یک فرزند نورانی یعنی حضرت امام زمان«علیه السلام» بود که در شب نیمة شعبان سال 255 هجری در شهر سامراء به دنیا آمد، فرزندی که هم اکنون، جهان به طفیل وجودش برقرار است، و در پشت پردة غیبت بسر می برد و روزی خواهد آمد که جهان، تحت نظارت و رهبری او پر از عدل و داد و مهر و صفا خواهد شد، اینک توجّه کنید که نرجس خاتون مادر امام زمان کیست ؟ و چگونه به خانة امام حسن عسکری «علیه السلام» راه یافت؟
نرجس علیها السّلام نوة شمعون وصیِّ عیسی«علیه السلام»
مادر امام زمان«علیه السلام» نامش «ملیکه» (ملیکا) بود، او از طرف پدر، دختر «یشوعا» فرزند امپراطور روم شرقی بود، و از طرف مادر، نوة «شمعون» بود. شمعون از یاران مخصوص حضرت عیسی«علیه السلام» و وصیّ او بود.
ملیکه با اینکه در کاخ می زیست و با خاندان امپراطوری زندگی می کرد، اما آن چنان پاک و باعفّت بود که گویی نسبتی با این خاندان نداشت، بلکه به مادر و خانوادة مادری خود رفته و زندگیش همچون زندگی شمعون، و عیسی بن مریم از صفا و معنویّت و پاکی خاصّی برخوردار بود. از این رو نمی خواست، با خاندان امپراطوری دنیا پرست، بیامیزد بلکه دوست داشت و هدفش این بود که در یک خانواه پاک خداپرست، زندگی کند، خداوند او را در این هدف کمک کرد و او را به طور عجیب به خواسته و هدفش رساند.
خواستگاری و مجلس عقد حضرت نرجس «علیها السلام»
ملیکه وقتی که به سنّ ازدواج رسید، جدّش امپراطور روم، خواست او را به همسری برادرزاده اش درآورد. با توجه به اینکه کسی نمی توانست از فرمان امپراطور سرپیچی نماید، امپراطوری از طرف برادرزاده اش، از ملیکه خواستگاری کرد و سپس مجلس عقد بسیار باشکوهی ترتیب داد که در آن مجلس سیصد نفر از برگزیدگان روحانیون و کشیشان مسیحی و هفتصد نفر از افسران و فرماندهان ارتش و چهار هزار نفر از اشراف و معتمدین و ثروتمندان شرکت داشتند.

پیشنهاد کاربران

من افتخار میکنم که اسمم نرجس هست
زنی پاک دامن و شریف
به معنی زنی پاکدامن و شریف افتخار میکنم که این اسم رو دارم .

بپرس