نخود کفتری

دانشنامه عمومی

نخود کفتری ( نام علمی: Pigeon pea ) [ ۱] [ ۲] ، نخود رنگی، لپه رنگی [ ۳] ، نخود کنگو[ ۴] یا نخود سودانی یکی از حبوبات است.
این گیاه در ایران معمولاً برای تهیه لپه کشت می شود.
درصد کاهش ارزش بر اثر پختن  : حداکثر کاهش درصدی ارزش های غذایی به دلیل جوشیدن بدون در نظر گرفتن گروه گیاه خواری حاوی شیر و تخم مرغ ( ovo - lacto - vegetables group ) .
عکس نخود کفتریعکس نخود کفتریعکس نخود کفتریعکس نخود کفتری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نُخودِ کَفْتَری (pigeon pea)
نوعی نخودفرنگی چوبی چندساله، با نام علمی کاژانوس کاجان، از بقولات. این گیاه در بسیاری از نقاط افریقا، آسیا و امریکای لاتین تولید می شود و در حدود پنج درصد از محصول بنشن جهان را شامل می شود. فصل رشد نخود کفتری شش تا نُه ماه است. هم به صورت خشک، برای مصرف در سوپ دال، و هم زودتر از وقت مقرر، یعنی هنگامی که سبز است، برداشت می شود که آن را مانند سبزی خوراکی مصرف می کنند. این گیاه غنی از مواد مغذی و حاوی ۲۸درصد پروتئین است. از نخود معمولیدَه برابر چربی، پنج برابر ویتامین آ، و سه برابر ویتامین ث بیشتر دارد. کاشت نخود کفتری موجب غنی سازی خاک از نیترات می شود. یک گونه از کاژانوس ها، با نام کاژانوس ایندیکوس، در بلوچستان می روید و اهالی به آن آهار می گویند.

پیشنهاد کاربران

بپرس