نجم ثاقب در احوال امام غایب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] نجم ثاقب در احوال امام غایب (کتاب). کتابی است درباره امام دوازدهم شیعیان حضرت ولی عصر علیه السّلام که به قلم میرزا حسین محدث نوری و به توصیه مجدد بزرگ مرحوم میرزای شیرازی تالیف شده است. کتاب در ده باب تنظیم شده و به احوال شخصی، اثبات امام عصر، حکایت ملاقات کنندگان و وظایف مؤمنان نسبت به آن حضرت در عصر غیبت می پردازد. مؤلف در متن به منابع خود اشاره کرده و در هر مورد نام آنها را ذکر می کند و مصحح در پاورقی، جلد و صفحه را هم مشخص کرده است. از آنجا که کتاب به فارسی نوشته شده مؤلف از اسناد چشم پوشیده و تنها به ذکر راویان اصلی اکتفا می کند مگر موارد خاصی که بیان اسناد ضرورتی داشته است.
منابع محدث نوری در این کتاب عبارتند از کتب اصلی مربوط به امام عصر مانند کمال الدین و غیبت نعمانی و شیخ طوسی و کتب زندگانی ائمه مانند ارشاد و همچنین کتب اهل سنت.
منبع
کتابخانه مهدویت،مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.

[ویکی نور] نجم ثاقب در احوال امام غایب(علیه السلام). نجم ثاقب در احوال امام غایب(ع)، از تألیفات میرزا حسین نوری، به زبان فارسی است.
محدث نوری در مقدمه کتاب، به چگونگی نگارش که حسب الامر میرزای شیرازی بوده، تصریح می کند
جلد اول کتاب، شامل شش باب با عناوین: «در مجملی از تاریخ ولادت و شمه ای از حالات آن جناب»، «در ذکر اسامی و القاب و کنیه های آن حضرت و وجه تسمیه آنها»، «در شمه ای از اوصاف شمایل و بعضی از خصایص آن حضرت»، «در ذکر اختلاف مسلمین در وجود مبارک آن حضرت»، «در ذکر اثبات بودن مهدی موعود همان حجة بن الحسن» و «اثبات امامت آن حضرت از روی معجزات» است.
جلد دوم، مشتمل بر چهار باب با عناوین: «در ذکر حکایت آنان که در غیبت کبری به خدمت امام(ع) رسیدند»، «در جمع بین حکایات و قصص گذشته و بین آنچه رسیده»، «در عذر داخل نمودن بعضی از حکایت درماندگان در بیابان و غیر آن که به سبب وجود شخصی معظم از آن ورطه نجات یافتند، بدون دلالت کردن چیزی در آن قضیه بر بودن نجات دهنده امام عصر(ع) در ضمن حکایات سابقه» و «در ذکر شمه ای از تکالیف عباد بالنسبه به امام عصر(ع)» است.
مؤلف در متن به منابع خود اشاره کرده و در هر مورد نام آنها را ذکر می کند و مصحح در پاورقی، جلد و صفحه را هم مشخص کرده است. از آنجا که کتاب، به فارسی نوشته شده مؤلف از اسناد چشم پوشیده و تنها به ذکر راویان اصلی اکتفا کرده، مگر موارد خاصی که بیان اسناد ضرورتی داشته است.
از جمله خصایصی که برای آن جناب ذکر شده است، عبارت است از: تکمیل عقول مردم به برکت وجود آن حضرت، زیاد شدن باران و درختان و میوه ها، بیرون کردن زمین گنج ها و ذخایر پنهان خود، طول عمر اصحاب آن حضرت، برداشته شدن تقیه و خوف، فراگرفتن سلطنت آن حضرت بر تمام زمین، پر شدن زمین از عدل و داد، بیرون آمدن تمام مراتب علوم و...

پیشنهاد کاربران

بپرس