نبرد ورشو

دانشنامه عمومی

نبرد ورشو (۱۶۵۶). نبرد ورشو ( آلمانی:Schlacht von Warschau ؛لهستانی:Bitwa pod Warszawą ؛سوئدی:Tredagarsslaget vid Warszawa ) نبردی بود که از ۲۸ تا ۳۰ ژوئیه ۱۶۵۶ میلادی در نزدیکی ورشو میان سپاهیان مشترک المنافع لهستان - لیتوانی از یک طرف و نیروهای سوئد و براندنبورگ در طرف دیگر رخ داد. از این نبرد به عنوان یکی از مهم ترین نبردهای دومین جنگ شمالی یاد می کنند. طی این نبرد، یک لشکر کوچک مرکب از سربازان سوئدی و براندنبورگ، ارتش بزرگ لهستان را شکست داد و آن را مجبور به عقب نشینی کرد.
عکس نبرد ورشو (۱۶۵۶)

نبرد ورشو (۱۹۲۰). نبرد ورشو که به معجزه در ویستولا هم شهرت دارد، درگیری نظامی میان ارتش لهستان و ارتش سرخ شوروی در نزدیکی شهر ورشو است که منجر به پیروزی قاطع نیروهای لهستانی شد.
پس از تهاجم به کیف توسط نیروهای لهستانی، در تابستان سال ۱۹۲۰ میلادی ارتش سرخ ضد حمله تابستانی خود را آغاز کرد که منجر به آشفتگی و عقب نشینی نیروهای لهستانی گشت. ارتش لهستان در آستانه فروپاشی قرار گرفت و ناظران انتظار یک پیروزی قاطع برای شوروی را داشتند.
نبرد ورشو در فاصله روزهای ۱۲ تا ۲۵ اوت سال ۱۹۲۰ انجام شد. در سمت شوروی فرماندهی بر عهده میخائیل توخاچفسکی یکی از مشهورترین ژنرال های ارتش سرخ قرار داشت و نیروهای لهستانی را ژنرال یوزف پیلسودسکی به عهده داشت. نبرد با نزدیک شدن نیروهای شوروی به شهر ورشو و دژ مودلین آغاز گشت. در ۱۶ اوت نیروهای لهستانی از سمت جنوب ضد حمله خود علیه ارتش سرخ را سازماندهی کردند که منجر به غافلگیری و سپس عقب نشینی سراسیمه نیروهای ارتش سرخ تا پشت رود نمان گشت. این پیروزی و چند پیروزی پس از آن منجر به معاهده صلح ریگا شد که تا سال ۱۹۳۹ مرزهای شرقی لهستان را مشخص کرد.
ولادیمیر لنین رهبر نیروهای بلشویک این را یک شکست بزرگ برای نیروهایش می دانست زیرا به عقیده بسیاری از تاریخ نگاران آن این نبرد توانست از نفوذ کمونیسم در خاک اروپا جلوگیری کند.
عکس نبرد ورشو (۱۹۲۰)

نبرد ورشو (۱۹۳۹). محاصره ورشو نبردی بود که در سال ۱۹۳۹ میلادی میان سپاه ورشو ( لهستانی: Armia Warszawa ) ارتش لهستان که در شهر سنگر گرفته بود و قوای متهاجم آلمانی رخ داد.
در روز ۱ سپتامبر ۱۹۳۹ و همزمان با آغاز تهاجم به لهستان، بمباران هوایی ورشو توسط نیروی هوایی آلمان نازی آغاز گشت. یک هفته بعد در ۸ سپتامبر اولین واحدهای زرهی آلمان از سمت جنوب غرب به نزدیک شهر رسیدند که با وجود اعلام رادیو آلمان مبنی بر تصرف شهر حملات آن ها پس زده شد و محاصره شهر آغاز گشت. این محاصره ۲۰ روز به طول انجامید تا آنکه در نهایت در روز ۲۸ سپتامبر فرمانده پادگان محافظ ورشو رسماً تسلیم را پذیرفت و ۱۴۰٬۰۰۰ سرباز حاضر در شهر به عنوان اسیر جنگی تسلیم نیروهای آلمانی گشتند. در روز ۱ اکتبر ارتش آلمان به ورشو وارد شد و دوره اشغال شهر تا قیام خونبار ورشو و پس از آن تا ۱۷ ژانویه که قوای ارتش سرخ به آن وارد شدند ادامه یافت.
قریب به ۱۸٬۰۰۰ غیرنظامی در دوره محاصره شهر کشته شدند و در اثر درگیری ها ۱۰ درصد ساختمان های شهر به طور کامل تخریب گشتند و ۴۰ درصد آسیب جدی دیدند. مطابق مقررات نبرد هوایی در سال ۱۹۳۹ ورشو یک هدف مشروع جهت بمباران قلمداد می گشت زیرا که در خط مقدم نبرد قرار داشت و ارتش لهستان شهر را به محلی جهت دفاع نظامی در برابر تهاجم بدل کرده بود.
عکس نبرد ورشو (۱۹۳۹)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس