نایروبی


معنی انگلیسی:
nairobi

لغت نامه دهخدا

نایروبی. ( اِخ )پایتخت کنیا است و بالغ بر 32000 نفر جمعیت دارد.

دانشنامه عمومی

نایروبی پایتخت کشور کنیا است. نایروبی در سال ۱۸۹۹ به عنوان یک اردوگاه بر سر خط راه آهن بنیاد شد و در سال ۱۹۰۷ به عنوان پایتخت برگزیده شد. این شهر همچنین مرکز استان نایروبی است. شهر نایروبی در کنار رودخانه نایروبی در جنوب کنیا قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۶۶۱ متر است. نایروبی با ۳ تا ۴ میلیون نفر جمعیت، بزرگ ترین شهر شرق آفریقا به شمار می آید. این شهر امروزه از شهرهای اصلی قاره آفریقا و از مراکز اصلی مالی، سیاسی و اجتماعی آنست.
این ناحیه اصولاً یک ناحیه غیرمسکونی باتلاقی بود تا این که در سال ۱۸۹۹، یک مرکز توزیع |ایستگاه باربری تدارکاتی برای راه آهن اوگاندا در آن احداث گردید و به زودی به مرکز اصلی خط آهن تبدیل گردید. این شهر بر اساس نام یک گودال آب که در زبان ماآسی «Nairobi Ewaso» به معنای «آبهای سرد» خوانده می شود، به این نام موسوم گردید. پس از شیوع طاعون و سوزاندن شهر اصلی، این شهر در اوایل سال های ۱۹۰۰ کلاً بازسازی شد.
در سال ۱۹۰۵، نایروبی به عنوان پایتخت کشور آفریقای شرقی تحت الحمایه بریتانیا جایگزین مومباسا شد. خط آهن برای این کشور ثروت به ارمغان آورده، که به شدت موجب رشد آن نیز شده است. در نتیجه پس از مومباسا، این شهر دومین شهر بزرگ کنیا می باشد.
در سال ۱۹۰۱، این شهر پایتخت سرزمین تحت الحمایه انگلیس شد، در ابتدا به شکل محل برگزاری مسابقه بزرگ شکار و سپس از لحاظ اداری و جهانگردی رشد نمود. همچنان که استعمارگران انگلیسی به وارسی و اکتشاف این ناحیه می پرداختند، آن ها از نایروبی به عنوان اولین بندر برای دیدار این ناحیه استفاده نمودند. این دولت مستعمراتی را برآن داشت تا چند هتل بزرگ در این شهر بسازد. مشتریان اصلی این هتل ها شکارچیان بریتانیائی بودند.
نایروبی تحت حکومت بریتانیا به رشد خود ادامه داد، و شماری از افراد انگلیسی در حومه شهر سکنی گزیدند. گسترش پیوسته شهر موجب خشم مردم مومباسا شد چرا که این شهر سرزمین آن ها را تا ناحیه جنوب می بلعید. این مسئله همچنین اهالی ناحیه کیکویو را که می خواستند به سرزمین خود مراجعت نمایند، عصبانی کرد.
در سال ۱۹۱۹، شهرداری نایروبی تأسیس شد. بین سال های ۱۹۲۰ و ۱۹۵۰، عده ساکنان سفیدپوست در نایروبی از ۹۰۰۰ به ۸۰٬۰۰۰ نفر افزایش یافت. اما برخوردی بین این ساکنان و مردم بومی آن وجود داشت. نایروبی در سال ۱۹۵۴ موقعیت خود را به عنوان یک شهر احراز نمود.
عکس نایروبیعکس نایروبیعکس نایروبیعکس نایروبیعکس نایروبیعکس نایروبی

نایروبی (خانه کاغذی). نایروبی ( آگاتا خیمنز ) ( به اسپانیایی: Nairobi ( Ágata Jiménez ) ) یکی از شخصیت های مجموعه تلویزیونی خانه کاغذی با بازی آلبا فلورس است. [ ۱] او به عنوان مدیر کیفی گروه، مسئول چاپ پول در ضرابخانه سلطنتی اسپانیا در بخش ۱ و ۲ و نظارت بر ذوب طلا در بانک اسپانیا در بخش ۳ و ۴ حضور داشت. او را یکی از محبوب ترین شخصیت های این مجموعهٔ تلویزیونی می دانند.
شخصیت قلدر و دمدمی مزاج و در عین حال سرسخت نایروبی را به سرعت به یکی از محبوب ترین های این مجموعه تبدیل کرد. پس از مرگ این شخصیت در بخش ۴، طرفداران در سوگ کشته شدن یکی دیگر از شخصیت های مورد علاقه شان به سوگ نشستند. [ ۲] برخی ناراحت شدند و گفتند که نایروبی سزاوار مرگ وحشیانه ای نیست، به خصوص که شخصیت او بسیار پر از رؤیا و امید به آینده بود. [ ۳] ویدئویی از پشت صحنه خداحافظی فلورس گریان و شخصیت خود و همبازیانش در مستند Money Heist: The Phenomenon در سال ۲۰۲۰ پخش شد. [ ۴] فلورس برای بازی در نقش نایروبی، جایزه بهترین بازیگر زن در Premios Iris ( ATv ) ، [ ۵] و همچنین سه نامزدی بهترین بازیگر زن در جوایز اتحادیه بازیگران اسپانیا و دو نامزدی بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برای جایزه فروز دریافت کرد. [ ۶] [ ۷] [ ۸] [ ۹] [ ۱۰] [ ۱۱]
عکس نایروبی (خانه کاغذی)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نایْروبی (Nairobi)
نمایی از شهر
پایتخت کنیا در بلندی های مرکزی، در ارتفاع ۱,۶۶۰ متری از سطح دریا، با ۶۸۰ کیلومتر مربع مساحت و ۳,۰۶۴,۸۰۰ نفر جمعیت (۲۰۰۳). تولید ماشین آلات، رنگ، و مواد غذایی و آبجوسازی در آن رواج دارد. مرکز مهم اقتصادی و فرهنگی و از بزرگ ترین شهرهای کنیا است. از زمان استقلال کنیا در ۱۹۶۴ این شهر شاهد رشد روزافزون جمعیت بوده که از نژادهای مختلف تشکیل شده است؛ افریقایی ها اکثر جمعیت شهر را تشکیل می دهند و آسیایی ها و اروپائیان بخش کوچکی از جمعیت شهر را به خود اختصاص داده اند. نایروبی در ۱۸۹۹ تأسیس و در ۱۹۰۷ مرکز سرزمین تحت الحمایۀ افریقای شرقی بریتانیا شد. در خلال جنگ جهانی اول (۱۹۱۴ـ۱۹۱۸) بر اهمیت شهر به منزلۀ مرکز تجاری و اداری افزوده شد. پس از جنگ جهانی دوم (۱۹۳۹ـ۱۹۴۵) نایروبی به مرکز مهم تولیدی افریقای شرقی و در ۱۹۵۰ به شهری مدرن مبدل شد. دفاتر مرکزی شرکت های مالی و بیمه ملی و بین المللی در این شهر قرار دارند. گردشگری نیز در اقتصاد این شهر اهمیت بسیاری دارد. فرودگاه بین المللی دارد و با راه آهن به دریاچۀ ویکتوریا، نواحی اطراف کوه کنیا، و کشور اوگاندا مرتبط است. دانشگاه نایروبی در ۱۹۵۶ تأسیس شد. پارک ملی نایروبی نیز مرکز مهم جذب توریست است. نایروبی همچنین مقرّ برنامۀ محیط زیست سازمان ملل متحد و مرکز اسکان بشر ملل متحد است.

پیشنهاد کاربران

بپرس