ناوچه ساعر ۵

پیشنهاد کاربران

ساعر ۵ کلاسی از ناوچه های سبک نیروی دریایی اسرائیل است که برپایه تجربیات و آموخته ها از شناورهای ساعر کلاس ۴٫۵ طراحی شده است. سه شناور ساعر ۵ توسط سیستم های کشتی نورثروپ گرومن و براساس طرح های اسرائیل برای نیروی دریایی آن کشور ساخته شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

سه شناور از کلاس مذکور ساخته شده و در خدمت نیروی دریایی اسرائیل می باشند. این شناورها بزرگ ترین کشتی های جنگی در ناوگان دریایی اسرائیل هستند. اگرچه آن ها با توجه به اندازه کوچک و پرسنل ۷۱ نفری آن ها به عنوان ناوچه سبک نام گذاری شده اند ولی تسلیحات و سرعت آن ها قابل مقایسه با یک ناوچه است. شناورهای این کلاس با تجهیزات سونار، اژدر، پرتاب کننده موشک، قابلیت های جنگ الکترونیک و فریب، توپ دفاع نزدیک، پد و آشیانه هلیکوپتر تجهیز شده اند. اولین شناور از این کلاس با نام INS Eilat در فوریه ۱۹۹۳، به دنبال آن دو شناور دیگر با نام های INS Lahav در اوت ۱۹۹۳ و INS Hanit در مارس ۱۹۹۴ به آب انداخته شدند.
در طول جنگ لبنان در سال ۲۰۰۶، حزب الله جهت خارج کردن بیروت از محاصره دریایی اسرائیل شناور INS Hanit را با استفاده موشک نور تولید ایران مورد حمله قرار داد. در اثر اصابت و انفجار موشک شلیک شده توسط حزب الله پد فرود فروریخته و آتش آن را فرا گرفت و خطر آن می رفت که شعله های آتش به سوختی که در زیر پد فرود جهت حمل و نقل هوایی ذخیره شده بود سرایت کند و باعث انفجار آن گردد، شعله های آتش به طور کامل تا چند ساعت بعد خاموش نشد. کشتی مذکور دچار آسیب هایی شد اما شناور باقی ماند و خود را از خط آتش خارج ساخت و توانست خود بدون کمک ( یدک کشیدن ) ، مابقی سفر برگشت به سمت بندر اشدود را جهت تعمیرات طی کند. پس از گذشت سه هفته کشتی تعمیر شده و نقش رزمی خود را از سر گرفته است. در این حمله چهار ملوان IDF کشته شدند.
تحقیقات صورت گرفته توسط نیروی دریایی اسرائیل دربارهٔ این حادثه بدین نتیجه رسید که در واقع موشک سی - ۸۰۲ به یک جرثقیل در عقب کشتی اصابت کرده است. سیستم رادار کشتی در آن زمان در عملکرد کامل خود نبوده و هر دو سیستم ECM و ضد موشک باراک در دو دقیقه حالت Stand by بوده است. یکی از افسران کشتی بدون اطلاع ناخدا یک ساعت قبل از حمله دستور داده بود تا سیستم دفاع ضد موشکی خاموش شود. این تصمیم با توجه به ارزیابی اطلاعاتی صورت گرفته بود، که حزب الله لبنان توانایی حمله به شناورهای جنگی اسرائیل را ندارد. همچنین نقصی در رادار کشتی کشف شده بود اما پرسنل کشتی ناخدا را از آن مطلع نکرده بودند.

ناوچه ساعر ۵ناوچه ساعر ۵
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ناوچه_ساعر_۵

بپرس