ناهنجاری عصبی تکوینی

دانشنامه عمومی

ناهنجاری های عصبی رشدی[ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] یا اختلال های عصبی رشدی یا اختلال های عصبی تکوینی یا نقص های عصبی تکوینی ( به انگلیسی: Neurodevelopmental disorders ) گروهی از اختلال ها هستند که بر رشد دستگاه عصبی تأثیر می گذارند و منجر به «عملکرد غیرطبیعی» مغز می شوند. این اختلال ها ممکن است بر احساسات، توانایی یادگیری، خودکنترلی و حافظه تأثیر بگذارند. اثر ناهنجاری های عصبی رشدی معمولاً تا پایان عمر فرد باقی می ماند.
اختلال هایی به عنوان عصبی تکوینی در نظر گرفته می شود که شامل موارد زیر گردند:
• کم توان ذهنی ( ID ) یا فکری و ناتوانی رشدی ( IDD ) ، که پیشتر به عنوان عقب ماندگی ذهنی شناخته می شد
• اختلال های طیف اوتیسم مانند سندرم اسپرگر یا سندرم کانر
• اختلال های موتوری از جمله اختلال های هماهنگی رشدی و اختلال موتوری
اختلال تیک از جمله سندرم تورت
آسیب تروماتیک مغز ( از جمله مادرزادی و صدمات مانند آن که باعث فلج مغزی[ ۵] می گردند )
• اختلال های ارتباطی و گفتاری زبانی
• اختلال های ژنتیکی مانند سندرم ایکس شکننده، سندرم داون، [ ۶] اختلال کم توجهی - بیش فعالی، اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت اسکیزوتایپال[ ۷]
• اختلال های ناشی از سمیت عصبی همانند ناهنجاری های جنینی ناشی از الکل، بیماری میناماتا، اختلال های ناشی از جیوه، اختلال های هیجانی و رفتاری از جمله اختلال سلوک و غیره که ناشی از سایر فلزات سنگین مانند سرب، کروم، پلاتین و غیره می باشند، هیدروکربنها مانند دیوکسین، PBDEs و PCBs از داروها و مواد مخدر مانند کوکائین و دیگر مواد مخدر.
توسعه سیستم عصبی از جمله مغز یک فرایند سازمان دهی شده و کدگذاری شده ژنتیکی با تأثیرپذیری مستقیم از طبیعت می باشد. این امر نشان می دهد که هر گونه انحراف از این برنامه ریزی در اوایل زندگی می تواند منجر به اختلال های تکوینی و بسته به زمان بندی خاص، ممکن است منجر به تفاوت های پاتولوژی در سنین بزرگسالی گردد. [ ۸] به همین علت، دلایل بسیاری می تواند منجر به اختلال های عصبی تکوینی گردد، که می تواند طیف وسیعی از محرومیت های ژنتیکی و بیماری های متابولیک، اختلال های ایمنی بدن، اختلال های عفونی، بیماری های تغذیه ای، عوامل فیزیکی تروما و فاکتورهای سمی و عوامل محیطی را شامل شود.
برخی از اختلال های عصبی، مانند اوتیسم و دیگر اختلال های فراگیر رشد—سندرم های چند فاکتوری در نظر گرفته می شوند با علل بسیاری اما بیشتر خاص تکوینی تجلی است. [ ۹]
عکس ناهنجاری عصبی تکوینیعکس ناهنجاری عصبی تکوینیعکس ناهنجاری عصبی تکوینی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس