نان گندم کامل ( انگلیسی: Whole wheat bread ) یا نان آرد کامل نوعی نان است که از آردی که به طور کامل یا تا همان حدود، از گندم یا در واقع همان دانه های گندم کامل آسیاب شده تهیه می گردد. این نان گونه ای از نان تیره است. مترادف این واژه، یا واژه های نزدیک به آن در در کشورهایی غیر از ایالات متحده آمریکا ( به عنوان نمونه بریتانیا ) ، نان غله کامل می باشد. در برخی از نواحی ایالات متحده آمریکا، در قیاس با نان سفید از این نان به صورت ساده تر با عنوان نان گندم بهره می برند. در برخی از انواع نان گندم کامل، به طور معمول روی سطح آنها را از دانه های گندم کامل یا نیم کوفته می پوشانند، اگرچه این عمل در قیاس با ارزش غذایی یک قرص نان با کیفیت، بیشتر جنبه تزئینی دارد.
ساختار کامل محصولاتی که به صورت رسمی به عنوان گونه های «نان گندم کامل» در معرض فروش قرار می گیرد، از یک کشور تا کشور دیگر، وحتی در نواحی مختلف داخل یک کشور با هم تفاوت دارد. در برخی موارد، نان از آرد گندم کامل تهیه شده است که تمام اجزاء غله و همان نسبتهای کاملی از ترکیبات که در طبیعت وجود دارند، را دربرگرفته است درحالیکه در برخی از نان های دیگر از این نوع، ممکن است تنها مقداری از سبوس یا گیاهک گندم در نان وجود داشته باشد. به عنوان نمونه در کانادا، برای کاهش ریسک تند شدگی ممکن است مقداری از گیاهک گندم از آرد حذف گرددولی با این وجود از «نان گندم کامل» برای آن استفاده می گردد. در کانادا به جای واژه نان گندم کامل، از نام رایج «نان تیره» ( brown bread ) استفاده می کنند. [ ۱]
برخی اوقات از واژه «نان گندم» به عنوان یک تاکتیک بازاریابی استفاده می گردد تا این تصور را برای مصرف کننده ایجاد کند که آن محصول تولیدی، نان گندم کامل است، [ ۲] چونکه بیشتر نان سفید از آرد گندم تهیه می شود و بنابراین به درستی می توان نام آن محصول را نان گندم گذاشت، ولی در خوشبینانه ترین گمان، این یک واژه دوپهلو و در نهان گمراه کننده است. بیشتر محصولاتی که تحت واژه «نان گندم» در آمریکا در معرض فروش قرار داده می شود از سبوس بسیار کمی در تولید آن استفاده شده است و بیشتر مواد اولیه آن از آرد سفید می باشد و برای اینکه این گمان را در مصرف کننده ایجاد کند که یک نان با سبوس زیاد است به آن رنگ کارامل اضافه می کنند. [ ۳]
• کمک به حفظ وزن طبیعی بدن و جلوگیری از چاقی بیش ازحد به علت کاهش سرعت خروج مواد غذایی از سیستم گوارشی بدن
• کاهش ابتلا به دیابت نوع دو از طریق کاهش جذب قند و دفع آن از سیستم گوارشی بدن
• حذف جوش شیرین از چرخه تولید به عنوان عامل اصلی کاهش آهن، منیزی و کلسیم در بدن
• حذف بلانکیت از چرخه تولید به علت غیرفعال کردن هورمون های بدن از قبیل انسولین و از بین بردن پرزهای معده
• عدم استفاده از آردهای غنی شده با اسیدفولیک به علت یکسان نبودن نیاز جسمی در زنان و مردان ( تجمع فولات در بدن عامل تضعیف کننده سیستم ایمنی محسوب می گردد )
• تأمین نیاز روزانه به آهن طبیعی از طریق مصرف نان سبوس دار
• کمک به تنظیم کار روده ها و دفع مناسب مدفوع از سیستم گوارشی عوامل اصلی رفع یبوست
• ارتقاء سلامت چشم به علت غنی بودن سبوس از نیاسین ( رشد بینایی در کودکان )
• کامل ترین ماده غذایی از نظر مواد معدنی و ویتامین های گروه ب
• جلوگیری از بیات شدن سریع نان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفساختار کامل محصولاتی که به صورت رسمی به عنوان گونه های «نان گندم کامل» در معرض فروش قرار می گیرد، از یک کشور تا کشور دیگر، وحتی در نواحی مختلف داخل یک کشور با هم تفاوت دارد. در برخی موارد، نان از آرد گندم کامل تهیه شده است که تمام اجزاء غله و همان نسبتهای کاملی از ترکیبات که در طبیعت وجود دارند، را دربرگرفته است درحالیکه در برخی از نان های دیگر از این نوع، ممکن است تنها مقداری از سبوس یا گیاهک گندم در نان وجود داشته باشد. به عنوان نمونه در کانادا، برای کاهش ریسک تند شدگی ممکن است مقداری از گیاهک گندم از آرد حذف گرددولی با این وجود از «نان گندم کامل» برای آن استفاده می گردد. در کانادا به جای واژه نان گندم کامل، از نام رایج «نان تیره» ( brown bread ) استفاده می کنند. [ ۱]
برخی اوقات از واژه «نان گندم» به عنوان یک تاکتیک بازاریابی استفاده می گردد تا این تصور را برای مصرف کننده ایجاد کند که آن محصول تولیدی، نان گندم کامل است، [ ۲] چونکه بیشتر نان سفید از آرد گندم تهیه می شود و بنابراین به درستی می توان نام آن محصول را نان گندم گذاشت، ولی در خوشبینانه ترین گمان، این یک واژه دوپهلو و در نهان گمراه کننده است. بیشتر محصولاتی که تحت واژه «نان گندم» در آمریکا در معرض فروش قرار داده می شود از سبوس بسیار کمی در تولید آن استفاده شده است و بیشتر مواد اولیه آن از آرد سفید می باشد و برای اینکه این گمان را در مصرف کننده ایجاد کند که یک نان با سبوس زیاد است به آن رنگ کارامل اضافه می کنند. [ ۳]
• کمک به حفظ وزن طبیعی بدن و جلوگیری از چاقی بیش ازحد به علت کاهش سرعت خروج مواد غذایی از سیستم گوارشی بدن
• کاهش ابتلا به دیابت نوع دو از طریق کاهش جذب قند و دفع آن از سیستم گوارشی بدن
• حذف جوش شیرین از چرخه تولید به عنوان عامل اصلی کاهش آهن، منیزی و کلسیم در بدن
• حذف بلانکیت از چرخه تولید به علت غیرفعال کردن هورمون های بدن از قبیل انسولین و از بین بردن پرزهای معده
• عدم استفاده از آردهای غنی شده با اسیدفولیک به علت یکسان نبودن نیاز جسمی در زنان و مردان ( تجمع فولات در بدن عامل تضعیف کننده سیستم ایمنی محسوب می گردد )
• تأمین نیاز روزانه به آهن طبیعی از طریق مصرف نان سبوس دار
• کمک به تنظیم کار روده ها و دفع مناسب مدفوع از سیستم گوارشی عوامل اصلی رفع یبوست
• ارتقاء سلامت چشم به علت غنی بودن سبوس از نیاسین ( رشد بینایی در کودکان )
• کامل ترین ماده غذایی از نظر مواد معدنی و ویتامین های گروه ب
• جلوگیری از بیات شدن سریع نان
wiki: نان گندم کامل