نان کُماج ( انگلیسی: Oatcake ) یک نوع از نان به شکل مسطح است، شبیه به یک تردک یا بیسکویت، همچنین در برخی از نسخه ها به شکل یک کلوچه می باشد. این نوع از نان ها معمولاً با بلغور جو دوسر به عنوان یک ماده اولیه تهیه می شوند، و گاهی آرد ساده یا سبوس دار به آن اضافه می گردد. نان کُماج را می توان در یک ماهی تابه پُخت ( یا به شکل رولت اسکاتلندی ) یا پخته شده در فِر.
تولید خانگی و مصرف نان کماج در منطقهٔ اسکاتلند و حداقل تا زمان فتح بریتانیا توسط روم در سال ۴۳ قبل از میلاد گزارش شده است و به احتمال بسیار زیاد نیز به عنوان نان اصلی اسکاتلند برای قرن ها توصیف می گردیده، در حوالی تاریخ ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۰ میلادی راهبه ای به نام ژان لوبل نوعی پن کیک درست می کرد که به آن حالت رولی یا ویفری می داد، همان چیزی که مدتی بعد به نام نان کماج اسکاتلندی مشهور گردید.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفتولید خانگی و مصرف نان کماج در منطقهٔ اسکاتلند و حداقل تا زمان فتح بریتانیا توسط روم در سال ۴۳ قبل از میلاد گزارش شده است و به احتمال بسیار زیاد نیز به عنوان نان اصلی اسکاتلند برای قرن ها توصیف می گردیده، در حوالی تاریخ ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۰ میلادی راهبه ای به نام ژان لوبل نوعی پن کیک درست می کرد که به آن حالت رولی یا ویفری می داد، همان چیزی که مدتی بعد به نام نان کماج اسکاتلندی مشهور گردید.
wiki: نان کماج