نان پنجره ای، کلوچه پنجره ای ( فارسی افغانستان ) ، خاتون پنجره نوعی شیرینی با پیشینه آنگلو - هندی است. این شیرینی با نام کوکی روزت ( به انگلیسی: Rosette ) در کشورهای اسکاندیناوی نوعی دسر است.
از قدیم در ایران به خصوص یزد در اعیاد پخت و با نام مُنَقّا شناخته می شود. مواد تشکیل دهنده آن آرد سفید گندم، تخم مرغ، پودر نشاسته، گلاب و روغن است که با خاک قند تزئین شده است.
... [مشاهده متن کامل]
انواع این شیرینی در شمال اروپا، ایران، ترکیه، سریلانکا و نقاط دیگر وجود دارد. شیرینی پنجره ای پیشینه ای آنگلو - هندی دارد و از دسرهای مورد استفادهٔ مسیحیان هندی در ایام کریسمس، به خصوص در کرالا بسیار محبوب است. در هندوستان برای تهیه اش از شیر نارگیل استفاده می شود.


از قدیم در ایران به خصوص یزد در اعیاد پخت و با نام مُنَقّا شناخته می شود. مواد تشکیل دهنده آن آرد سفید گندم، تخم مرغ، پودر نشاسته، گلاب و روغن است که با خاک قند تزئین شده است.
... [مشاهده متن کامل]
انواع این شیرینی در شمال اروپا، ایران، ترکیه، سریلانکا و نقاط دیگر وجود دارد. شیرینی پنجره ای پیشینه ای آنگلو - هندی دارد و از دسرهای مورد استفادهٔ مسیحیان هندی در ایام کریسمس، به خصوص در کرالا بسیار محبوب است. در هندوستان برای تهیه اش از شیر نارگیل استفاده می شود.


نان پنجره ای: نان شیرینی مشبکی محتوای، آرد، شیر، تخم مرغ، شکر و عطریات.
( صدری افشار، غلامحسین و همکاران، فرهنگ فارسی معاصر )
( صدری افشار، غلامحسین و همکاران، فرهنگ فارسی معاصر )