نان اگردک یا نان اگرده یا یا نان اَردَک یک نوع از نان های محلی است که در نقاط مختلف ایران به شیوه های گوناگون تهیه می شود. این شیرینی در بخش سربند استان مرکزی بیشتر قبل از عید نوروز تهیه می شده است، این
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
نان مخصوص ماه رمضان در شهر همدان استفاده می شود همچنین این نان در قزوین و نیز استان های زنجان، نجف آباد اصفهان و آذربایجان غربی به روش های گوناگون تهیه می شود، که در مراسمات و اعیاد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. مواد این نان را تخم مرغ، شیر، شکر، آرد، روغن مایع یا روغن حیوانی، خمیرترش، دارچین، نمک و زردچوبه یا زعفران تشکیل می دهند. همچنین آگرده یا آکردک شیرینی مخصوص ماسوله در استان گیلان است که مواد آن را کره، پودر قند، آرد برنج خوب شمالی، آرد گندم از نوع سنگک، آرد گندم شیرینی، زنجبیل، زرده تخم مرغ و زعفران تشکیل می دهد.