نامه های حکومتی فیروز میرزا فرمانفرما

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] "نامه های حکومتی فیروز میرزا فرمانفرما"، به کوشش فتح الله کشاورز، مشتمل بر تعدادی از نامه های فیروز میرزا فرمانفرما به مقامات درجه اول کشوری است، بسیاری از ابهامات مربوط به قوای نظامی، اوضاع سیاسی و اداری کشور و نحوه دریافت مالیات در فاصله سال های 1296- 1285 هجری قمری را روشن و مشخص می سازد و راهگشای شناخت شخصیت حقیقی فیروز میرزا فرمانفرما خواهد بود.
پس از ذکر مقدمه و فهرست موضوعی اسناد، نامه های حکومتی فیروز میرزا به ترتیب سال، بدون ساختار خاصی قید شده است.
تاریخ دوره قاجاریه با وجود نزدیکی زمانی و در دسترس بودن اسناد و مدارک آن دوره، هنوز به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته و ابهامات و نکات تاریک فراوانی در آن وجود دارد.
یکی از رجال مهم و مؤثر در حکومت این دوره، فیروز میرزا فرمانفرما است. درباره نقش فیروز میرزا فرمانفرما و عملکرد او در حکومت قاجار نیز تاکنون تحقیق جامعی صورت نگرفته است. بررسی های اختصاصی انجام شده، در این زمینه منحصر به برخی تحقیقات پراکنده؛ مانند:
خاندان حکومت گر در ایران، به قلم ابوالفضل قاسمی و تصحیح سفرنامه فیروز میرزا به کرمان و بلوچستان توسط خانم دکتر منصوره اتحادیه می باشد. برخی از منابع عمومی دست اول این دوره نیز مانند آثار اعتمادالسلطنه با حمایت حکومت و با ملاحظات خاص پدید آمده است.

[ویکی فقه] نامه های حکومتی فیروز میرزا فرمانفرما (کتاب). نامه های حکومتی فیروز میرزا فرمانفرما، به کوشش فتح الله کشاورز، مشتمل بر تعدادی از نامه های فیروز میرزا فرمانفرما به مقامات درجه اول کشوری است، بسیاری از ابهامات مربوط به قوای نظامی، اوضاع سیاسی و اداری کشور و نحوه دریافت مالیات در فاصله سال های ۱۲۹۶- ۱۲۸۵ هجری قمری را روشن و مشخص می سازد و راهگشای شناخت شخصیت حقیقی فیروز میرزا فرمانفرما خواهد بود.
پس از ذکر مقدمه و فهرست موضوعی اسناد، نامه های حکومتی فیروز میرزا به ترتیب سال، بدون ساختار خاصی قید شده است.
گزارش محتوا
تاریخ دوره قاجاریه با وجود نزدیکی زمانی و در دسترس بودن اسناد و مدارک آن دوره، هنوز به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته و ابهامات و نکات تاریک فراوانی در آن وجود دارد.
← زندگی نامه فرمانفرما
اسناد مجموعه بر اساس تقدم تاریخی تنظیم شده و در تصحیح و ویرایش آن حفظ اصالت سند مورد توجه بود. در جاهایی که املای کلمه ای اجبارا عوض شده، اصل آن در پی نوشت ها آمده است. در موارد معدودی که یک کلمه خوانده نشد، به جای آن یک خط تیره گذاشته شد. کلمات افزوده شده، به متن در میان قلاب آورده شد تا مفهوم عبارات بهتر درک شود. هیچ کلمه و جمله ای از متن نامه ها حذف نگردید.در فهرست تفصیلی یا موضوعی اسناد، قبل از متن نامه ها ملاحظه می شود، عنوان هر سند با ارجاع به شماره صفحه بازنویسی شده و شماره دستیابی به اصل هر یک از اسناد در آرشیو سازمان اسناد ملی ایران آمده است. شماره دستیابی شامل یک عدد یک یا دو رقمی در سمت چپ که بیانگر شماره آلبوم و یک یا چند عدد یک تا سه رقمی در سمت راست، بیانگر شماره یا شماره های اسناد مورد نظر می باشد.در بخش مقدمه با استفاده از منابع و مدارک مربوط، ضمن معرفی فیروز میرزا فرمانفرما، مراحل مختلف زندگی او با اسناد ارائه شده که مربوط به سال های ۱۲۸۵، ۱۲۸۶، ۱۲۸۷، ۱۲۸۸، ۱۲۹۴، ۱۲۹۶ ق است.در قسمت پی نوشت ها به منظور روشن شدن کامل موضوع اسناد، برخی واژه ها و اصطلاحات مستعمل در آن دوره معنی شده و نیز برخی رجال و شخصیت ها و همچنین اماکن جغرافیایی عنداللزوم به طور اختصار معرفی گردیده است. پس از پی نوشت ها تصاویر گزیده ای از اسناد آمده است.
منبع
...

پیشنهاد کاربران

بپرس