ناغان

لغت نامه دهخدا

ناغان. ( اِخ ) ده ویرانه ای است از دهستان جانکی بخش لردگان شهرستان شهرکرد. ( از فرهنگ جغرافیای ایران ج 10 ص 194 ).

ناغان. ( اِخ ) از دهات دهستان پشتکوه بخش اردل شهرستان شهرکرد، در 10هزارگزی جنوب شرقی اردل بر سر راه مالرو چقاخور به دویلان. در دامنه کوه معتدل هوای متمایل به سردی واقع است و 1092 تن سکنه دارد. آبش از چشمه و رودخانه تأمین می شود، محصولش غلات و انگور است ، شغل اهالی زراعت و باغبانی و صنعت دستی آنها گلیم بافی و قالی بافی است. راه ارابه رو دارد. اطراف این آبادی را به فاصله چندهزارگزی باغهای میوه فراگرفته است ، این ده دبستان و متجاوز از 40 باب دکان دارد. ( از فرهنگ جغرافیای ایران ج 10 ص 194 ).

فرهنگ فارسی

ده دهستان پشتکوه بخش اردل شهرستان شهر کرد استان دهم ( اصفهان ) در ۱٠ کیلومتری جنوب خاوری اردل واقع است . سکنه آن ۱۹٠۲ تن می باشد. محصولش غلات میوه انگور و صنایع دستی اهالی گلیم و قالیبافی است .
از دهات دهستان پشتکوه بخش اردل شهرستان شهرکرد .

دانشنامه عمومی

ناغان مرکز بخش ناغان در شهرستان کیار از توابع استان چهارمحال و بختیاری است. [ ۲] ناغان یکی از قطب های مهم تولید ماهیان سرد آبی و همچنین انگور در کشور می باشد.
زلزلهٔ ۶ ریشتری که در فروردین سال ۱۳۵۶ هجری شمسی در ناغان اتفاق افتاد و باعثی ویرانی کامل این شهر شد. شمار کشتگان زلزله حدود ۳۶۶ نفر و تعداد زخمیان ۲۰۰ نفر برآورده شده است. در این زمین لرزه ۳۵۰ خانه از ۴۵۰ خانه شهر تخریب شد و در همان سال خانه های جدید در فاصله کمتری از شهر ویران شده برای هر خانواده ساخته شد. در جریان این اتفاقات فرح پهلوی ( ملکه ایران ) و امیرعباس هویدا ( نخست وزیر ) به ناغان سفر کردند. [ ۳] [ ۴]
بر اساس سنگ نبشته ها و مدارک موجود، سابقه سکونت در این مکان به قبل از اسلام برمی گردد. نام این مکان در زمان ساسانی نایگان بوده است. کلمه ناغان، معرب کلمه نایگان به معنای مکان مرطوب است که با توجه به وجود رودخانه ها و چشمه سارهای فراوان، علت این نام گذاری مشخص می شود. ناغان باداشتن قدمت تاریخی و با وجود چشمه ساران زیاد و آب فراوان جزء اولین نقاطی است که عشایر برای سکونت انتخاب کردند. به مرور زمان کلمه نایگان به نایغان و سپس به ناغان ( در گویش محلی ناغون ) تبدیل شده است.
مردم این شهر لر و از ایل بختیاری می باشند و به گویش لری بختیاری تکلم می کنند. [ ۵] [ ۶]
ناغان در سال ۱۳۰۵ به شهرستان بروجن انتقال یافت و در سال ۱۳۷۳ به شهر تبدیل شد و نهایتا در سال ۱۳۸۷ از لحاظ تقسیمات سیاسی از شهرستان اردل جدا و یکی از بخشهای شهرستان کیار شد. [ ۷]
حمام ناغان
• قبرستان قدیمی ناغان
• آثار سنگی در گودهنگ
• شیرهای سنگی
معدن خاک نسوز
عکس ناغان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

شهری در استان چهارمحال و بختیاری، بخش مرکزی شهرستان اردل. با ارتفاع ۲,۱۴۰ متر، در منطقه ای کوهستانی، در ۴۶کیلومتری جنوب غربی شهرکرد و ۱۰ کیلومتری جنوب شرقی اردل، سر راه اردل به ایذه، قرار دارد. اقلیم این شهر سرد و نیمه خشک و جمعیت آن۵,۰۸۴ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

درمورد تحقیق زبان وقوام وپیشنه تاریخی ناغان.
بادرود وخدا قوت به دست اندر کاران، با وجودی که خودم بچه ناغان هستم ومطالب رو که مطالعه نمودم بایک سردرگمی مواجه شدم، بطور مثال
زمانی که مشغول مطالعه در باره ناغان هستی یه باره می پره ناغان علیا وسفلی از منطقه لردگان وکلا بحث عوض می شه ، به نظر اینجانب بهتر بود مطالب از خود ناغان که مرکز بخش هم هست پرداخته وسپس به شهرهای دیگر که هم اسم هستند، نیز اشاره میشد. با تشکر.
...
[مشاهده متن کامل]

رسیدگی بیشتر

بپرس