نئواستالینیسم

پیشنهاد کاربران

نئو استالینیسم ( به روسی: Неосталинизм ) نشر دیدگاه های مثبت در مورد نقش جوزف استالین در تاریخ، به کار بستن مجدد برخی سیاست های استالینی در مورد مسائل خاص و ساخت نوستالژی برای دوره استالین است. نئو - استالینیسم به طور قابل توجهی با نو شوروی گرایی و نوستالژی شوروی همپوشانی دارد. در طول سالیان متمادی تعاریف مختلفی از این واژه ارائه شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

بنا به تعریف روی مدودف ( تاریخدان روس ) ، این اصطلاح در حقیقت بازپروری جوزف استالین، همذات پنداری با او و نظام سیاسی دوران وی و نوعی نوستالژی سازی از دوره استالینیستی در تاریخ روسیه، احیای سیاست های استالینیستی و بازگشت به وحشت اداری آن دوره و در عین حال اجتناب از برخی از بدترین تندروی های اوست.
میخائیل گورباچف، دبیرکل سابق حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی نیز معتقد است که این اصطلاح به یک دولت معتدل استالینیستی بدون سرکوب های گسترده همراه با آزار و اذیت مخالفان سیاسی و کنترل کامل تمام فعالیت های سیاسی در کشور اشاره دارد.
هال دریپر تروتسکیست آمریکایی تعریف دیگری از نواستالینیسم دارد، او می گوید که «نئو استالینیسم» برای اشاره به یک ایدئولوژی سیاسی جدید یا یک تحول جدید در سیاست شوروی می باشد که از اواسط دههٔ ۱۹۳۰ آغاز شده است که در واقع شروع یک دورهٔ ارتجاعی بود.
فردریک کاپلستون فیلسوف بزرگ انگلیسی درباب نئواستالینیسم می گوید: نئو استالینیسم به مثابه «تأکید اسلاووفیلی بر روسیه و تاریخ آن» می باشد که صرفاً بیان تمایل به کنترل، تسلط، سرکوب و اژدها نیست بلکه به این معناست که روسیه ضمن استفاده از علم و فناوری غربی، از آلوده شدن به نگرش های «منحط» غربی اجتناب می کند و راه خود را دنبال می نماید.
جغرافی دان سیاسی دنیس جی بی شاو، اتحاد جماهیر شوروی را تا دوره گذار به سرمایه داری پس از ۱۹۸۵ نئواستالینیستی می داند. او نئو استالینیسم را به عنوان یک سیستم سیاسی با اقتصاد برنامه ریزی شده و مجتمع نظامی صنعتی بسیار توسعه یافته معرفی کرد.
در طول دههٔ ۱۹۶۰، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ( سیا ) با تمایزگذاری بین استالینیسم و نئو استالینیسم، رهبران پس از استالین را به دلیل رد دیکتاتوری فردی، ترور توده ای و افراط گرایی استالینی واجد برچسب نئو استالینیست دانست.
هنری رایشمن، در تک نگاری خود با عنوان «بازنگری در استالینیسم» دیدگاه های متفاوت و در حال تحول در مورد استفاده از واژه استالینیسم را مورد بحث و بررسی قرار می دهد و نتیجه می گیرد که استالینیسم در کاربرد علمی معناهای متفاوتی از خود بروز می دهد به طور مثال در یک معنا یک جنبش را توصیف می کند، در جای دیگر یک نظام اقتصادی، سیاسی یا اجتماعی را توصیف می کند و در جای دیگر نوعی از عمل سیاسی یا نظام اعتقادی را متبلور می نماید.

نئواستالینیسمنئواستالینیسمنئواستالینیسم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/نئواستالینیسم

بپرس