میوزین

دانشنامه عمومی

میوزین ها خانواده ای از موتور پروتئین ها هستند که با رشته های اکتین در ارتباط پیوسته هستند و با به کاربردن آدنوزین تری فسفات بر روی اکتین حرکت می کنند. خانواده میوزین ها، دربرگیرنده میوزین های گوناگونی هستند که هر یک کارکرد ویژه ای دارند و در سلول های ویژه ای بیان می شوند. برای نمونه، میوزین ۲، میوزینی است که در ماهیچه ها بیان می شود و برای فرایند حرکت ماهیچه ها نیاز است. میوزین ۱، میوزینی است که در سلول های گوناگون برای حرکت وزیکول ها نیاز است. برخی از میوزین ها یک زیرواحد دارند و برخی دیگر از میوزین ها دو یا چند زیرواحدی هستند و از زنجیره های سبک و سنگین درست شده اند. هرکدام از آن ها می توانند با چسبیدن به رشته های اکتین با حرکت پارویی شکل، ماهیچه را منقبض کنند.
میوزین ۲، یا میوزین ماهیچه ای، از دو زنجیره سنگین و ۴ زنجیره سبک ساخته شده است. میوزین های ۲، بر پایه زنجیرهٔ سنگین خود نامگذاری می شوند.
هر مولکول میوزینی دارای چهار زنجیره سبک است دو تا از آن ها پایه ای و دوتای دیگر تنظیمی و قابل فسفریله شدن هستند و می توانند نقش مهمی در تنظیم برهم کنش های اکتین - میوزینی و دینامیک ضربه - نیرو داشته باشند. زنجیره های سبک مولکول های میوزین می توانند سرعت حرکت اکتین در سرتاسر میوزین را به صفر کاهش دهند بدون اینکه بر فعالیت ای تی پاز تأثیری داشته باشد.
ایزوفرم MLC، در حالت پایه می تواند سرعت بیشینه کوتاه شدن تار ماهیچه ای و سارکومر را کم کند.
زنجیره های سبک تنظیمی، در سنجش با زنجیره سبک پایه دورتر از سر میوزین قرار گرفته اند، ولی هنوز هم در شرایطی هستند که دینامیک اکتین و پل عرضی میوزین را کاهش می دهند، نقش نخستین آن ها تغییر عملکرد پل عرضی از راه فسفریلاسیون آن ها است. به نظر می رسد فسفریلاسیون MLC حساسیت عناصر انقباضی به کلسیم را افزایش می دهد به گونه ای که فرآوری نیرو در فرکانس های تحریکی پایین و اما نه در تتانی افزایش می یابد.
عکس میوزینعکس میوزینعکس میوزینعکس میوزین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس