میلاد پیامبر

پیشنهاد کاربران

میلاد پیامبر یا عید مولود ( به عربی: مَوْلِدُ النَبِیِّ یا المولد النبوی الشریف ) ، سالروز زاده شدن پیامبر اسلام، محمد بن عبدالله و یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است. اگرچه تاریخ دقیق ولادت پیامبر اسلام مشخص نیست، اهل سنت و برخی از شیعیان این جشن را در ۱۲ ربیع الاول برگزار می کنند و شیعیان ۱۷ ربیع الاول را جشن می گیرند. اکثر مسلمانان و دولت های اسلامی این روز را جشن می گیرند و به خاطر تولد او به شادمانی می پردازند، خیابان ها را آذین می بندند و صدقات و خیرات می نمایند. در مساجد نیز مجالسی برگزار می کنند و اشعاری به نام مولودی در مدح پیامبر اسلام می خوانند، سیره او را بیان می دارند و با شیرینی جات از مردم پذیرایی می نمایند.
...
[مشاهده متن کامل]

این جشن ها برای اولین بار به صورت عمومی در مصر در سال ۱۱۰۰ میلادی ( اواخر قرن پنجم هجری ) برگزار شد. خلفای فاطمی مذهب اسماعیلیه شیعه، ولادت پیامبر، علی بن ابی طالب، فاطمه زهرا، و خلیفهٔ وقت فاطمی را جشن می گرفتند. این جشن ها به صورت اهدای هدیه و ایراد خطبه ها انجام می شد. بعدها این جشن ها تقریباً به فراموشی سپرده شدند. منشأ بسیاری از جشن های مسلمانان سنی به سال ۱۲۰۷ میلادی برمی گردد که در آن مظفرالدین گوکبری ( شوهرخواهر صلاح الدین ایوبی ) در اربیل به مدت یک ماه جشن هایی را برای میلاد پیامبر برگزار کرد. اگرچه رهبران مذهبی این جشن را به رسمیت نشناختند، به تدریج این عید به مناطق دیگر مسلمان نشین منتشر شد.
اهل سنت در طول تاریخ و تاکنون مراسم میلاد پیامبر را نیک می شمرده اند و بسیاری از علمای اهل سنت ( مانند ابن اثیر، ابن جوزی، شمس الدین سخاوی و ابن کثیر ) کتاب هایی ویژه میلاد پیامبر نگاشته اند و حتی معتقدند مستحب بودن روزهٔ دوشنبه ها به خاطر یادبود میلاد پیامبر است. از میان کشورهای اسلامی، تنها کشوری که در آن میلاد پیامبر تعطیل نیست، عربستان و قطر است.
شیعیان نیز علاوه بر میلاد پیامبر، برای میلاد سایر چهارده معصوم، مراسم جشن و شادی برگزار می کنند؛ و به ویژه روز میلاد مهدی را به طور ویژه تر برگزار می نمایند، و با چراغانی کردن خیابان ها و دادن شربت و شیرینی به استقبال آن می روند.
فاصله میان ۱۲ ربیع الاول که سالگرد ولادت پیامبر اسلام بنا بر روایات أهل سنت و برخی از شیعیان تا ۱۷ ربیع الاول که سالگرد ولادت پیامبر اسلام بنا بر روایات شیعه است، به ابتکار و پیشنهاد آیت الله حسینعلی منتظری و حمایت آیت الله خمینی به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است. طی این اقدام، مسئله ای که شاید می توانست عاملی برای تشدید اختلافات میان مسلمانان شیعه و سنی باشد، موجب وحدت آفرینی بیشتر میان مسلمانان شد. در این راستا سازمانی رسمی با نام مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی رسماً در حال فعالیت است و هر ساله در تهران و در هفته وحدت کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی را برگزار، و علمای بزرگ را از کشورهای مختلف دور هم جمع می کند، که همواره از رهبر ایران تا همه مسولین تأکید دارند که وحدت میان مسلمانان باید ایجاد و عوامل تفرقه خشکانده شود. با توجه به تفرقه افکنی های دشمنان اسلام در میان مسلمین، وحدت اسلامی مورد تأکید علمای سنی و شیعه قرار دارد.

میلاد پیامبرمیلاد پیامبرمیلاد پیامبرمیلاد پیامبرمیلاد پیامبرمیلاد پیامبر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/میلاد_پیامبر

بپرس