میدان نفتی منصوری

پیشنهاد کاربران

میدان نفتی منصوری از میدان های نفتی ایران است که در استان خوزستان مستقر می باشد. این میدان از شمال غربی در همسایگی میدان نفتی اهواز، از غرب با میدان آب تیمور و از شمال شرقی در مجاورت میدان نفتی شادگان قرار دارد. ظرفیت تولید نفت خام میدان منصوری به طور میانگین معادل ۱۰۰ هزار بشکه در روز می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

میدان نفتی منصوری در سال ۱۳۴۲ توسط شرکت اکتشاف و تولید نفت ایران کشف شد و بهره برداری از آن نیز از سال ۱۳۵۳ آغاز گردید. حجم ذخیره درجای نفت خام میدان منصوری بالغ بر ۳ میلیارد بشکه برآورد می شود. از نظر جغرافیایی طول این میدان در حدود ۳۹ کیلومتر و عرض آن ۵ کیلومتر می باشد. میدان نفتی منصوری از میدان های تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است، که عملیات تولید از آن توسط شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون انجام می گیرد.
میدان نفتی منصوری در سال ۱۳۴۲ توسط شرکت اکتشاف و تولید نفت ایران کشف شد. نخستین چاه مخزن بنگستان میدان منصوری نیز در سال ۱۳۴۲ حفاری شد، این چاه در نهایت به چاه تولیدی در مخزن آسماری تبدیل گردید. تولید از مخزن بنگستان منصوری نیز از سال ۱۳۵۳ با حفاری چاه منصوری - ۲ و ارسال نفت به واحد بهره برداری اهواز یک آغاز شد. این میدان از نظر جغرافیایی در فاصله ۵۰ کیلومتری از جنوب شرقی شهر اهواز در استان خوزستان واقع شده و شامل دو مخزن نفتی آسماری و بنگستان است. میزان نفت درجای اولیه مخزن آسماری این میدان در حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون بشکه و مخزن بنگستان نیز بالغ بر ۱۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون بشکه برآورده شده است.
مخزن آسماری میدان نفتی منصوری در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی اهواز و در امتداد میدان نفتی آب تیمور و میدان نفتی سوسنگرد قرار دارد، که در سال ۱۳۴۲ با حفاری چاه شماره ۱ منصوری کشف گردید. مخزن آسماری این میدان دارای ابعاد ۳۰ کیلومتر طول و ۳ کیلومتر عرض می باشد. از نظر زمین شناسی سازند مذکور به ۸ لایه تقسیم بندی شده است که با توجه به سطح تماس آب و نفت، فقط لایه های ۱، ۲ و ۳ در ناحیه نفتی مخزن قرار گرفته اند. تاکنون ۱۶ حلقه چاه روی این مخزن حفر شده است. در حال حاضر تولید نفت از این مخزن حدود ۱۱۰ بشکه در روز می باشد. مخزن آسماری میدان منصوری یک مخزن نفتی اشباع، با ضخامت حقیقی ۱۱۷۰ پا و مساحت تولیدی ۱۴ هزار هکتار می باشد. نفت قابل بازیافت اولیه مورد انتظار مخزن ۶۶۷ میلیون بشکه و ضریب بازیافت اولیه نفت این مخزن را ۳۰ درصد تخمین زده اند.

میدان نفتی منصوریمیدان نفتی منصوری
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/میدان_نفتی_منصوری

بپرس