میدان نفتی دورود

پیشنهاد کاربران

میدان نفتی درود در جزیره خارک و در شمال غربی خلیج فارس واقع شده است.
این میدان نفتی در منطقه ای با گسترش تقریبیِ ۵ کیلومتر مربع در ۲۵ کیلومتر مربع، در حوزه ی جزیره خارک و شمال غربی خلیج فارس واقع شده و یکی از بزرگ ترین میدان های نفتی ایران به شمار می رود.
...
[مشاهده متن کامل]

از ۴۰ سال گذشته تاکنون، دو مرحله ی توسعه ای در میدان نفتی درود انجام شده و هم اکنون نیز مرحله ی سوم توسعه ی میدان درود نزدیک به پایان است.
ظرفیت مخزن درود حدود ۶/۷ میلیارد بشکه تخمین زده می شود که به علت بهره برداری ۳۳ساله ( از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۷۶ ) و عدم تزریق به موقعِ آب و گاز با حفظ روند تولید در گذشته ۵/۱ میلیارد بشکه ی آن قابل استحصال بود، اما با آغاز فعالیت های توسعه ای در این میدان از سال ۱۳۷۹، این میزان قرار است به ۵/۲ میلیارد بشکه افزایش یابد.
بر اساس آخرین گزارش ها، هم اکنون به طور متوسط روزانه ۱۵٬۴۳۱ بشکه نفت از چاه های دریایی و ۳۶٬۵۰۰ بشکه از چاه های خشکی میدان نفتی درود ( ۳ ) ، تولید می شود.
در سال ۱۳۷۶ تعداد ۴۲ حلقه چاه دراین حوزه ی نفتی حفر شد که ۱۸ حلقه در دریا تحت عنوان میدان درود ( ۱ ) و ۲۴ حلقه در جزیره خارک تحت عنوان میدان درود ( ۲ ) ، حفاری شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
تأسیسات فرآورش نفت خام در جزیره ی خارگ نیز با عنوان های تأسیسات درود ( ۱ ) و درود ( ۲ ) ، به ترتیب با ظرفیت های ۱۰۰ هزار بشکه و ۱۱۰ هزار بشکه در روز طراحی و اجرا شده است.
ازسال ۱۳۴۳، یعنی ظرف مدت ۴۰ سال، برابرِ آمارهای موجود، در حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون بشکه نفت خام از این حوضه استحصال شده است. در طول جنگ ایران و عراق، تولید از این میدان متوقف شد.
تولید نفت از این میدان از پاییز سال ۱۳۴۳ آغاز و از زمان شروع اکتشاف تا سال ۱۳۷۶ تعداد ۴۲ حلقه چاه در این حوزه نفتی حفر شد که ۱۸ حلقه در دریا تحت عنوان میدان درود ( ۱ ) و ۲۴ حلقه در جزیره خارک تحت عنوان میدان درود ( ۲ ) ، حفاری و مورد بهره برداری قرار گرفت.
همچنین تأسیسات فرآوری نفت خام در جزیره خارک نیز متناسب با عنوان های تأسیسات درود ( ۱ ) و درود ( ۲ ) به ترتیب با ظرفیت های ۱۰۰ هزار بشکه و ۱۱۰ هزار بشکه در روز طراحی و اجرا شد.
شروع نخستین افزایش تولید نفت در میدان درود در تاریخ ۱۰ آوریل ۲۰۰۲ برابر با ۲۱ فروردین سال ۱۳۸۱ با ظرفیت روزانه ۱۵ هزار تا ۱۶ هزار بشکه نفت، در قالب طرح توسعه آن محقق شد و در سال های بعد، مرحله به مرحله با ورود چاه های جدید به این میدان نفتی، تولید افزایش یافت و هم اکنون تولید از میدان های درود ۱، ۲ و ۳ به ترتیب به ۴۳، ۵۲ و ۵۷ هزار بشکه در روز رسیده است.

میدان نفتی دورود
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/میدان_نفتی_دورود

بپرس