می باشد

پیشنهاد کاربران

دکتر اندیشه قدیریان استادیار زبان و ادبیات فارسی و عضو هیئت علمی بنیاد فردوسی در مورد این فعل کامل توضیح دادند، که از می باشد میتوان استفاده کرد و مشکلی ندارد. همچنین در متون ادبیات فارسی شاعران بزرگی
...
[مشاهده متن کامل]
مانند سعدی / عطار نیشابوری / صائب / وحشی بافقی/ خواجوی کرمانی / سنایی غزنوی / مولوی و بسیاری دیگر، در گذشته از این فعل استفاده کرده اند.

با سلام
مگر باش بن مضارع مصدر بودن نیست؟ اگر نیست پس فعل امر مصدر بودن و همچنین بن مضارع مصدر بودن چیست؟
مثلا اگر بخواهیم به فردی بگوییم "مودب باش" یا "هشیار باش" و واژه باش را نتوانیم بکار ببریم دقیقا باید چه واژه ای بکار ببریم؟
...
[مشاهده متن کامل]

بگوییم مودب بو؟
یا بگوییم هشیار بو؟
واژه بود و باشد در انگلیسی مانند کلمه be است. به معنی وجود داشتن.
و واژه بود و هست ( است ) هم به معنی وجود داشتن است ولی معادل هایش در انگلیسی is, are, am هستند.
همینجاست که بعضی ها دچار خطا می شوند.
هر دو فعل در هر زبانی مورد نیاز هستند.
پس می باشد غلط نمی باشد.

21jewels
شایسته است که از استعمال �می باشد� اجتناب شود.
باش ( امر به بودن/قرار گرفتن ) می باشم ( هستم ) می باشیم ( هستیم ) می باشی ( هستی ) می باشید ( هستید ) می باشد ( او / آن هست ) می باشند ( آنها هستند )
ساده = باشم / باشی / باشد / باشیم / باشید / باشند/
استمراری= می باشم / می باشی/ می باشد/ می باشیم/ می باشید / می باشند
می باشد یک فعل غلط است که به جای "است" و "هست" بکار می رود. واژه ی « باشد » گویای آرزومندی و امیدواری برای انجام چیزی است. باشیدن ، به معنی ماندن، جا گرفتن، قرار گرفتن است. باش ، ریشۀ باشیدن است که به عنوان فعل امر نیز بکار می رود. نزدیکترین معنی باشد، فعل ماندن است.
...
[مشاهده متن کامل]

باشد هم معنی بادا ( چنین بادا ) است.
در نگارش پارسی به جای می باشد باید است یا هست نوشت. اگر بپذیریم که فعل می باشد درست است و آن را هم معنی با است و هست بکار بریم آنگاه در صرف دستوری آن، فعل اول شخص مفرد آن چه خواهد شد؟ اگر پاسخ این باشد که فعل گذشتۀ اول شخص مفرد آن می بود است ناچاریم بپذیریم که بود که گذشتۀ « است » است هم معنی با می بود است ولی همگی می دانیم که چنین نیست.
آبی به روزنامه ٔ اعمال ما فشان
باشد توان سترد حروف گناه از او.

بپرس