مکعب روبیک

دانشنامه عمومی

مکعب روبیک یک جورچین ( پازل ) مکانیکی است که در سال ۱۹۷۴ توسط یک مجسمه ساز و پروفسور معمار مجارستانی به نام ارنو روبیک ابداع شد. نام اصلی آن «مکعب جادویی» است که توسط مخترع آن نام گذاری شده است.
این اسباب بازی در سال ۱۹۸۰ به افتخار سازنده آن به "مکعب روبیک" تغییر نام یافت و برنده جایزه ویژه بهترین پازل جهان در آلمان شد و گفته شده پرفروش ترین اسباب بازی جهان با ۳۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰ عدد است. [ ۱]
در هر مکعب روبیک کلاسیک ۶ وجه و در هر وجه ۹ تکه و هر وجه دارای یک رنگ است، در نتیجه کلاً دارای ۶ رنگ ( رنگ بندی استاندارد: سفید، زرد، نارنجی، قرمز، آبی، و سبز ) است. گفته می شود این مکعب دارای ۴۳تریلیون جایگشت ( تعداد ترکیب های ممکن برای موقعیت رنگ ها ) است؛ و معمولاً افراد به دو روش مبتدی و حرفه ای آن را حل می کنند که روش مبتدی دارای ۷ مرحله است و این روش تقریباً دارای ۸ فرمول است اما روش حرفه ای «روش فردیش ابداع شده توسط جسیکا فردریش» دارای ۴ مرحله و ۱۲۱ فرمول است[ ۱]
مکانیزم محوری این پازل به شما این امکان را می دهد که در هر وجه به طور جداگانه رنگ های دیگر را به هم ریخت، و هدف از بازی این است که تمام رنگ های آن در وجه خود و به صورت درست در کنار هم قرار گیرند.
در سال های بعد این مکعب گسترش یافت و مدل های دیگری از آن درست شده است، از جمله: ۲×۲×۲ ( مکعب جیبی، مینی مکعب یا مکعب یخی ) ، ۳×۳×۳ ( مکعب استاندارد ) ، ۴×۴×۴ ( انتقام روبیک، یا مکعب استاد ) و ۵×۵×۵ ( روبیک پروفسورها ) و به تازگی اندازه های بزرگتر نیز درست شده اند ( ۶x۶×۶ و ۷x۷×۷ ) و اندازه بزرگ ترین مکعب ثبت شده در گینس ۳۳x33x۳۳ می باشد. رکورد سریع ترین زمان حل مکعب روبیک متعلق به Max park «درفارسی مکس پارک» آمریکایی با زمان ۳/۱۳۴ ثانیه است.
مکعب ۳×۳×۳ روبیک هشت گوشه و دوازده لبه دارد. هر وجه سه پیشامد ممکن برای آرایش دارد. گرچه تنها هفت تا وجه ( از هشت تا ) می توانند به صورت مستقل آرایش یابند؛ آرایش کنج هشتم وابسته به کنج هفتم ماقبل خود است که۳۷ حالت برای آن وجود دارد. ۲/!۱۲ روش برای آرایش لبه های کنج وجود دارد. ۱۲ به این دلیل است که لبه ها باید در یک جایگشت زوج باشند. ۱۱ لبه می توانند به صورت مستقل چرخش داشته باشند و همراه گردش دوازدهمین لبه که به گردش لبه های ماقبل وابسته است، ۲۱۱ حالت به ما می دهد.
یک توالی به حافظه سپرده شده از حرکات که یک تأثیر مطلوب بر روی مکعب دارد، الگوریتم نامیده می شود. این ترمینولوژی نشات گرفته از استفادهٔ ریاضیاتی کلمهٔ الگوریتم، به معنی لیستی از دستورالعمل های تعریف شده برای به انجام رساندن یک تکلیف از یک حالت اولیه، از طریق حالت های موفق تعریف شده، به یک حالت پایانی مطلوب. هر متود حل مکعب روبیک، مجموعهٔ الگوریتم های خود را به کار می بندد، همراه با توضیحاتی در مورد تأثیراتی که الگوریتم دارد و چه زمانی برای نزدیک تر کردن مکعب به حالت حل شده می تواند مورد استفاده باشد.
عکس مکعب روبیکعکس مکعب روبیکعکس مکعب روبیکعکس مکعب روبیکعکس مکعب روبیکعکس مکعب روبیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

مکعب روبیک یک جورچین ( پازل ) مکانیکی است که در سال ۱۹۷۴ توسط یک مجسمه ساز و پروفسور معمار مجارستانی به نام ارنو روبیک ابداع شد. نام اصلی آن " مکعب جادویی " است که توسط مخترع آن نام گذاری شده .
این اسباب بازی در سال ۱۹۸۰ به افتخار سازنده آن به " مکعب روبیک " تغییر نام یافت و برنده جایزه ویژه بهترین پازل جهان در آلمان شد و گفته شده پرفروشترین اسباب بازی جهان با ۳۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ عدد است .
...
[مشاهده متن کامل]

در هر مکعب روبیک کلاسیک ۶ وجه و در هر وجه ۹ تکه و هر وجه دارای یک رنگ است ، در نتیجه کلاً دارای ۶ رنگ ( رنگ بندی سنتی : سفید ، زرد ، نارنجی ، قرمز ، آبی ، و سبز ) است .
مکانیزم محوری این پازل به شما این امکان را می دهد که در هر وجه به طور جداگانه رنگ های دیگر را به هم ریخت ، و هدف از بازی این است که تمام رنگ های آن در وجه خود و به صورت درست در کنار هم قرار گیرند .
در سال های بعد این مکعب گسترش یافت و مدل های دیگری از آن درست شده است ، از جمله : ۲×۲×۲ ( مکعب جیبی، مینی مکعب و یا مکعب یخی ) ، ۳×۳×۳ ( مکعب استاندارد ) ، ۴×۴×۴ ( انتقام روبیک، یا مکعب استاد ) و ۵×۵×۵ ( مکعب پروفسورها ) و به تازگی اندازه های بزرگتر نیز درست شده اند ( وی کیوب ۶ و وی کیوب ۷ ) و بزگترین مکعبی که درست شده است ۱۷×۱۷×۱۷ می باشد .
توسعه و پیشرفت [ویرایش]
در ماه مارس سال ۱۹۷۰ ، لری نیکولز مکعب ۲×۲×۲ خود را به نام " پازل با تکه های قابل گردش در گروه " اختراع و درخواست حق ثبت اختراع در کانادا را برای آن کرد . قطعات مکعب نیکولز که با آهنربا به هم متصل شده بود . این مکعب با شماره ثبت ( | ۳۶۵۵۲۰۱ ثبت اختراع آمریکا ) در تاریخ ۱۱ آوریل سال ۱۹۷۲ ، دو سال قبل از اختراع روبیک ثبت شد و به وی اعطا شد .
در ماه آوریل سال ۱۹۷۰ ، فرانک فاکس درخواست ثبت اختراع مکعب " کروی ۳×۳×۳ " خود را ارائه داد و او گواهی خود را در بریتانیا با شماره ثبت اختراع ( ۱۳۴۴۲۵۹ ) در ۱۶ ژانویه ، ۱۹۷۴ دریافت کرد .
ارنو روبیک "مکعب جادویی " خود را در سال ۱۹۷۴ اختراع و در سال ۱۹۷۵ در مجارستان با شماره ثبت اختراع HU۱۷۰۰۶۲ ثبت بین المللی کرد . اولین سری از این اسباب بازی در سال ۱۹۷۷ تولید و در مغازه های بوداپست برای فروش گذاشته شد . مکعب جادویی با تکه های به هم پیوسته پلاستیکی ارزان تر و سبک تر از مکعب آهن ربایی طراحی شده توسط نیکولز بود . در سپتامبر سال ۱۹۷۹ با حضور در اولین نمایشگاه بین المللی اسباب بازی لندن به جهان غرب و بعد از آن در ژانویه و فوریه ۱۹۸۰ با حضور در دو نمایشگاه بین المللی دیگر در نورنبرگ و نیویورک پازل خود را به جهان معرفی کرد و این اسباب بازی پس از اولین حضور در نمایشگاه بین المللی ، به سرعت توانست جای خود را در قفسه های مغازه های اسباب بازی غرب باز کند .
Panagiotis Verdes یونانی ، مخترع روش ایجاد مکعب های بزگتر از مکعب روبیک ، از ۵×۵×۵ تا ۱۱×۱۱×۱۱ است . او در طراحی هایش ، که شامل مکانیزم های بهبود یافته برای مکعب های ۳×۳×۳ ، ۴×۴×۴ و ۵×۵×۵ ، مناسب برای حل سرعتی است ، همانطور که از تاریخ ۱۹ ژوئن ۲۰۰۸ مدل های ۵×۵×۵ ، ۶×۶×۶ ، و ۷×۷×۷ در دسترس کیوبرها قرار گرفتند .
رکوردها [ویرایش]
این اسپید کیوبرها به ترتیب رکورداران جهان در مکعب روبیک می باشند:
روبیک ۳×۳×۳ :
Feliks Zemdegs با زمان ۵٫۶۶ ثانیه از استرالیا
Michał Pleskowicz با زمان ۶٫۱۱ از لهستان
Asia Konvittayayotin با زمان ۶٫۱۵ از تایلند
Mats Valk با زمان ۶٫۴۱ ثانیه از هلند
رکورد دارهای ایرانی :
نفراول: سید محمد حسین فاطمی ( Sayyed Mohammad Hossein Fatemi ) با زمان ۱۰. ۰۵ ثانیه
نفر دوم:آرمین سلیمانی ( Armin Soleimani ) با زمان ۱۰. ۱۸ ثانیه
نفر سوم: علی دادفر ( Ali Dadfar ) با زمان ۱۰. ۴۹ ثانیه
منابع [ویرایش]
اسرار مکعب روبیک، دکتر سیاوش شهشهانی، نشر نو، تهران، ۱۳۶۱.
راه حل ساده برای مکعب روبیک، جیمز جی. نورس، ترجمه محسن کاس نژاد، نشر هزار ققنوس، تهران، ۱۳۸۸.
مشارکت کنندگان ویکی پدیا، «Speedcubing»، ویکی پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد ( بازیابی در ۲ می ۲۰۱۱ ) .
مشارکت کنندگان ویکی پدیا، «Rubik's Cube»، ویکی پدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد ( بازیابی در ۲ می ۲۰۱۱ ) .
http://www. worldcubeassociation. org/results/events. php
http://wiki. rubiker. ir/index. php
[نمایش]
ن • ب • و
مکعب روبیک
در ویکی انبار پرونده هایی دربارهٔ مکعب روبیک موجود است.
رده های صفحه: مکعب روبیک اسباب بازی های آموزشی اسباب بازی های دهه ۱۹۸۰سرگرمی ها
قس عربی
مکعب روبیک هو لغز میکانیکی ثلاثی الأبعاد اخترع فی عام 1974 [1] من قبل النحات الهنغاری وأستاذ العمارة إرنو روبیک. سمی فی الاصل بالمکعب السحری ( "ماجیک کیوب" ) ، [2] ومرخص من قبل روبیک لیتم بیعها من قبل شرکة أیدیل تویز وحاز لأفضل لغز. بیع منها 350, 000, 000 مکعبا حتى ینایر 2009 فی جمیع أنحاء العالم [3][4] مما یجعلها اللغز الأعلى مبیعا فی العالم. [5][6] ویعتبر على نطاق واسع أکثر الالعاب مبیعا فی العالم. [7]
فی مکعب روبیک الکلاسیکی، تغطى کل وجه من وجوه المکعب الستة بتسعة ملصقات، کل وجه بواحدة من بین الألوان الستة الصلبة: ( الأحمر، الأبیض والأزرق والبرتقالی والأخضر والأصفر ) . [8] تمکن آلیة محوریة بتدویر کل واجهة بشکل مستقل، وبالتالی یمکن خلط ترتیب الألوان. لحل اللغز، یجب أن یکون کل وجه بلون واحد. وقد تم إنتاج ألغاز مماثلة مع أعداد مختلفة من الملصقات، ولیس کلها من صنع روبیک. تحتفل النسخة 3×3×3 الأصلیة بعیدها الثلاثین فی 2010.
محتویات [اعرض]
[عدل]الفکرة الاساسیة وتطورها
[عدل]محاولات سابقة
فی مارس 1970، اخترع لاری نیکولز لغزا بابعاد 2×2×2 "مع قطع قابلة للتدویر فی مجموعات" وحصل على براءة کندیة بذلک. استعمل المغناطیس فی تثبیت القطع ببعضها. ومنح نیکولز براءة على اختراعه . . .

بپرس