مکتوم بن راشد ال مکتوم

پیشنهاد کاربران

شیخ مکتوم فرزند شیخ راشد ( زاده ۱۵ اوت ۱۹۴۳ – درگذشته ۴ ژانویه ۲۰۰۶ ) نائب رئیس و نخست وزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی بود. نام کامل وی شیخ مکتوم بن شیخ راشد بن شیخ سعید آل مکتوم است.
نسب وی به قبیلهٔ «آلبوفلاسا» یکی از بزرگ ترین قبائل عربی بعد از قبیلهٔ «آلبوفلاح» که سردودمان قبیلهٔ «آل نهیان» است، بر می گردد.
...
[مشاهده متن کامل]

شیخ مکتوم بن راشد آلمکتوم در سال ۱۹۴۳ میلادی در خانواده بزرگ آل مکتوم و در «قصر شیخ سعید آل مکتوم» ( پدر بزرگش ) واقع در منطقهٔ شندغه در نزدیکی خور دبی چشم به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی او، ریاضیات، زبان انگلیسی، عربی و علوم اسلامی را در بر می گرفت تا او برای مسؤلیت خطیری که در آینده به وی سپرده می شد آماده نماید. پس از آنکه شیخ راشد بن سعید آل مکتوم در چهارم اکتبر ۱۹۵۸ به عنوان حاکم ( امیر ) دبی زمام امور را در دست گرفت، شیخ مکتوم به عنوان دست راست و نزدیکترین فرد به او همواره در کنار وی بود. در اواخر دهه ۱۹۵۰ و آغاز دهه ۱۹۶۰ میلادی، شیخ راشد و فرزندش ( ولیعهدش ) شیخ مکتوم تمامی توجه و تلاش خود را برای تبدیل رویای توسعه امارات متحده عربی به واقعیت متمرکز نمودند و این آرزو را با پروژه های همچون فرودگاه دبی، نیروگاه برق، توسعه منابع آب و ساخت نخستین هتل در دبی، مدارس متعدد و منطقهٔ مسکونی جدید و مدرن تحقق بخشید.
شیخ مکتوم پس از تکمیل تحصیلات مقدماتی در اوایل دهه ۶۰ میلادی به خواسته پدر برای تکمیل تحصیلات خود را وارد دانشگاه های برتر انگلستان شد و در آنجا در کنار فراگیری علوم سیاسی و انسانی، با فرزندان رهبران و سیاست مداران بزرگ کشورهای مختلف جهان آشنا شد. در ۲ دسامبر ۱۹۷۱ میلادی و پس از قیام دولت امارات متحده عربی و برگزیده شدن شیخ زاید بن سلطان آل نهیان به سمت رئیس اتحاد امارات متحده عربی، شیخ راشد بن سعید به عنوان نایب خود معرفی نمود. شیخ مکتوم بن راشد نیز به عنوان نخست وزیر امارات متحده عربی بر گزیده شد، و در ۲ آوریل ۱۹۷۲ میلادی نخستین کابینهٔ امارات متحده عربی را معرفی نمود. شیخ راشد بن سعید پس از ابتلای به بیماری در سال ۱۹۸۱ وظایف و مسئولیت های خود به ۴ پسر خود: شیخ مکتوم بن راشد و شیخ حمدان بن راشد و شیخ محمد بن راشد و شیخ احمد بن راشد واگذار نمود. و حتی پس از بهبودی نیز به علت نیاز به استراحت بیشتر، مدیریت عملی امور روزمره را به شیخ مکتوم که توسط برادرانش حمایت می شد سپرده شد. آنان با پایه گذاری یک شیوه رهبری و مدیریت مؤثر، خط مشی پدر را حفظ نموده و آن را توسعه بخشیدند.

مکتوم بن راشد ال مکتوم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مکتوم_بن_راشد_آل_مکتوم

بپرس