مکتب کینزی جدید

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اقتصاد کینزی جدید، یک مکتب فکری در اقتصاد کلان مدرن، تکامل یافته ایده های جان مینارد کینز است. نقش آفرینان اصلی این مکتب، شامل گرگوری منکیو، الیور بلانچارد، جرج اکرلف و دیوید رومر هستند.
کینز (John Maynard Keynes: ۱۸۸۳-۱۹۴۶) منشا دو مکتب اقتصادی جدید بوده است: کینزی های جدید و پست کنیزین ها. کینزی های جدید، میراث دار ایده های چسبندگی قیمت ها، دستمزدها و امکان شکست بازار در رسیدن به اشتغال کامل از کینز هستند. و در مقابل همچون کلاسیک های جدید در تحلیل هایشان مفهوم انتظارات عقلایی را به کار می برند. آن ها در عین این که نظریه تعادل عمومی کینز را به کار می برند، بر پایه های خردی اقتصاد کلان نیز تاکید می کنند.
Economics، USA & Canada، Routledge،۲۰۰۷، First published، Rutherford، Donald، ص۱۲۸.
اقتصاد کینزی های جدید در واقع تکامل یافته دیدگاه های اقتصاد کینزی به شمار می رود؛ بنابراین در ابتدا به تبیین موجز مکتب کینز پرداخته می شود. منظور از مکتب کینز، مجموعه عقایدی است که به پیروی از تفکر کینز به پا خواست. از آن جا که عقاید کینز، جهان را از بحران اقتصادی نجات داد و هیچ کتابی به اندازه کتاب "نظریه عمومی" کینز، متناسب با نیازهای زمان خود نبود، کینز به عنوان بنیان گذار "علم اقتصاد جدید" معروف شد و عقاید وی به "انقلاب کینزی" معروف گشته و پایه های اقتصادی و اجتماعی مکتب جدیدی با نام "مکتب کینزی" گردید.
http://www.pajoohe.com/fa/index. php?Page=definition&UID=۳۶۶۶۶.
مهم ترین اصول و عقاید مکتب کینزی عبارتند از:
← تاکید بر اقتصاد کلان
...

پیشنهاد کاربران

بپرس