مکتب کینزی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] منظور از مکتب کینز، مجموعه عقایدی است که به پیروی از تفکر کینز به پا خواست.
از آن جا که عقاید کینز، جهان را از بحران اقتصادی نجات داد و هیچ کتابی به اندازه کتاب "نظریه عمومی" کینز متناسب با نیازهای زمان خود نبود، کینز به عنوان بنیان گذار "علم اقتصاد جدید" معروف شد و عقاید وی به "انقلاب کینزی" معروف گشته و پایه های اقتصادی و اجتماعی مکتب جدیدی با نام "مکتب کینزی" گردید.
مکاتب اقتصادی مرتبط با کینز
مکاتب اقتصادی مرتبط با کینز را در قالب سه مکتب مورد بحث قرار می دهند؛ که معمولا مرز بین این سه مکتب خیلی شفاف نیست.۱. مکتب کینزی های اولیه و یا ارتدوکس۲. مکتب بعد از کینز۳. مکتب کینزی های جدید.
شرح حال جان مینارد کینز
در ۵ ژوئن سال ۱۸۸۳در کمبریج به دنیا آمد. پدر کینز، جان نویل مادرش فلورانس نام داشتند. او در دوره لیسانس، رشته تحصیلی خود را از ریاضیات به اخلاق تغییر داد و به عنوان معلّم اخلاق شناخته شد.مینیارد کینز در خانواده ای از طبقه متوسط و در محیطی روشن فکرانه پرورش یافت. کینز به خاطر مهارتی که در ریاضیات داشت، دهمین رتبه را میان تمامی کسانی که در آن سال ها به دانشگاه راه یافتند، تصاحب کرد. او همچنین در ادبیات کلاسیک، آمار و اقتصاد، صاحب نظر بود. الگوی اخلاقی وی ادوارد مور مؤلّف کتاب "اصول اخلاق" و الگوی سیاسی اش، ادموندبورک، فیلسوف، نویسنده و عضو حزب محافظه کار انگلستان بود. او در سال ۱۹۲۵ با لیدیا ازدواج کرد. کینز از معروف ترین اقتصاددانان قرن بیستم است. جالب است که خود کینز در آغاز در دنیای نئوکلاسیک می زیست و در قالب سنّت مارشال فکر می کرد. همچنین مکتب وی از درون نهائی گرایان استخراج شد. ولی در ادامه، از منتقدان نئوکلاسیک گردید.
آثار کینز
...

پیشنهاد کاربران

بپرس