مکتب زنان

دانشنامه عمومی

مکتب زنان ( به فرانسوی: L'École des femmes، به انگلیسی: The School for Wives ) نمایش نامه ای از مولیر است که در سال ۱۶۶۲ در ۵ پرده به صورت شعرگونه نوشته شده است. در این نمایش نامه مولیر به گونه ای اشتباهات صورت گرفته توسط افراد هم دوره اش را به چالش می کشد.
شخصیت اصلی داستان، آرنولف، پیر و مجرد، نسبت به زنان دچار سوءظن است. او یک دختر ( ان یس ) را از بچگی تحت نظر خود بزرگ کرده و حالا قصد ازدواج با او را دارد…
عکس مکتب زنانعکس مکتب زنانعکس مکتب زنان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مکتب زنان (L\' Ecole des femmes)
نمایش نامه ای کمدی به فرانسوی در پنج پرده، از مولیر، نمایش داده شده در ۱۶۶۲ در پاریس. آرنولفِ سال خورده و مجرد که به زنان بسیار بدگمان است، دختر جوان و ساده ای را به نام آنیس در خانه اش چنان تربیت کرده است تا در آینده برای او زنِ مناسب و مطمئنی باشد. اما پس از غیبت کوتاهی، وقتی به خانه بازمی گردد، درمی یابد که آنیس به مردِ جوانی به نام هوراس دل بسته و حتی او را به خانه راه داده است. آنیس خواهان ازدواج با هوراس است، اما آرنولف که دختر جوان را دوست دارد و می ترسد او را ازدست بدهد، هر ترفندی می زند تا از این وصلت جلوگیری کند. غافل از این که آنیس فقط به هوراس دل داده است و حتی تقدیر او را نیز در رسیدنِ به هوراس یاری می کند؛ یعنی حیلۀ آرنولف نقش بر آب می شود و برضد خود او عمل می کند. در مکتب زنان که نخستین شاهکار بزرگ مولیر است، کمدی کلاسیک با انعکاسی به سبکِ رابله غنا می یابد. این اثر به گونه ای ساده و روشن بیانگر آرمان هنری و درکِ مولیر دربارۀ زندگی است. از همان آغاز نمایش این کمدی، مشاجره های ادبی و انتقادهای شدید علیه آن به راه افتاد، تا جایی که برخی مولیر را متهم به رعایت نکردن قواعد کلاسیک یا سرقت ادبی کردند، اما همۀ این ها به جنبه های ظریف و بدیع اثر ارزش بیشتری بخشید. مولیر در کتاب انتقاد از مکتب زنان به همۀ این اتهام ها و انتقادها پاسخ گفته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس