مکارم الاثار

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] مکارم الآثار (کتاب). مَکارمُ الْآثار در احوال رجال دو قرن  ۱۳  و  ۱۴  هجری کتابی به زبان فارسی، نوشته محمدعلی معلم حبیب آبادی (متوفای ۱۳۹۶ق). نویسنده در این اثر به شرح احوال چهره های علمی دوره قاجار از عالمان، ادیبان، شاعران، عارفان و دیگر مشاهیر علوم مختلف از سال های ۱۱۹۳ق تا ۱۳۴۴ق پرداخته است. از این کتاب، با عنوان «مکارم الآثار در احوال رجال دوره قاجار» نیز یاد شده و در مجموعه هشت جلدی منتشر گردیده است.
میرزا محمدعلی معلم حبیب آبادی از عالمان شیعه قرن ۱۴ق در اصفهان که به دلیل سروده ها و کتاب های فراوانی که نگاشته، دارای شهرت است. وی از برخی استادان خویش، اجازه روایت داشت و مشهورترین اثرش، کتاب مکارم الآثار است.
مکارم الآثار که با عنوان «مکارم الآثار در احوال رجال دوره قاجار» نیز معرفی می شود، اثر محمدعلی معلم حبیب آبادی، حاوی شرح حال بسیاری از بزرگان، رجال سیاسی، عالمان، ادیبان، حکیمان، شاعران و برخی از مستشرقان است و از وقایع ۱۱۹۳ق تا پایان ۱۳۴۴ق را در برمی گیرد. از سیاق کتاب برمی آید که نویسنده، بیشتر در صدد شناساندن بزرگان دین و علما بوده و معرفی اعیان و اشراف، سیاستمداران، مستشرقان و صوفیان را در درجه بعدی قرار داده است.

دانشنامه آزاد فارسی

مکارم الآثار. مَکارِمُ الآثار
تألیف میرزا محمدعلی معلم حبیب آبادی، کتابی به فارسی در زندگی نامه ها. این کتاب شرح حال ۱۸۱۸ نفر از عالمان، عارفان، شاعران، پادشاهان ، وزیران و رهبران کشورهای اسلامی و نیز شرق شناسان معروف جهان (از ۱۱۹۳ـ۱۲۹۰ق) است که براساس سال تولد یا مرگ تدوین شده است . جلد اول کتاب در ۱۳۳۷ش و جلد سوم در ۱۳۷۴ش و جلد هشتم پس از درگذشت مؤلف به کوشش سیدمحمدعلی روضاتی در ۱۳۸۱ش انتشار یافت .

پیشنهاد کاربران

بپرس