مولود کعبه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] وجود مقدس مولای متقیان، امیرمؤمنان، حضرت علی بن ابی طالب صلوات الله و سلامه علیهما در روز سیزدهم سال سی ام عام الفیل در خانه کعبه دیده به جهان گشود. بحث ولادت آن حضرت در داخل کعبه معظمه امری مسلم نزد فریقین تلقی شده و مساله ای روشن است. در این نوشته برآنیم تا با نقل برخی از اقوال علمای شیعه و اهل سنت، مساله ولادت در کعبه را بر همگان بیان کنیم.
در این فصل به نظرات تنی از علمای شیعی پیرامون ولادت در کعبه به نحو مختصر اشاره خواهد شد.
← شیخ صدوق
در این فصل نیز به ولادت آن حضرت از منظر علمای اهل سنت اشاره خواهد شد.
← حاکم نیشابوری
ولادت با سعادت مولای متقیان، امیرمؤمنان، صدیق اکبر، فاروق اعظم، اسدالله الغالب، حضرت علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) در کعبه معظمه اتفاق افتاده است و طبق تصریحات علمای اهل سنت که به ذکر بیش از بیست و پنج مورد اشاره شد، مساله ای مسلم و غیر قابل انکار و همچنین این مطلب روشن شد که ولادت در کعبه تنها فضیلتی است که فقط وجود مقدس حضرت علی (سلام الله علیه) به این افتخار نایل و هیچ کسی در این مساله با آن حضرت شریک نیست.

[ویکی شیعه] مولود کَعبه به معنای زاده شده در کعبه که از فضایل امام علی(ع) است و اشاره به ماجرای تولد او در کعبه دارد.
مشهور و معروف است که هنگام تولد امام علی(ع) مادرش، فاطمه بنت اسد در کنار کعبه از خدا خواست ولادت نوزادش بر او آسان گردد. سپس دیوار کعبه شکافته شد و او به درون کعبه رفت. پس از سه روز ماندن در کعبه، در روز چهارم یعنی سیزده رجب سی سال پس از عام الفیل، در حالی که فرزندش علی(ع) را در آغوش داشت، از کعبه بیرون آمد.
علامه امینی این ماجرا را از ۱۶ منبع اهل سنت و ۵۰ منبع شیعه نقل نموده و از ۴۱ شاعر از قرن دوم قمری تا قرن حاضر نام می برد که این موضوع را به نظم آورده اند.

پیشنهاد کاربران

تکــــویر و انفطار و نقش مطـففین ما
در انشقاق ســوزد بــرج مـعـاندین ما
بـر طارق وجــــودم رب کمال اعلاست
از غاشـیه بـــرآمـد فجـر بلاد و دین ما
مولود کعبه

بپرس