موج حاره ای

دانشنامه عمومی

موج حاره ای ( انگلیسی: Tropical wave ) که موج شرقی، موج حاره ای شرقی و موج شرقی آفریقا نیز نامیده می شود، در پیرامون اقیانوس اطلس وجود دارد و نوعی ناوه اتمسفری و یک منطقه دراز با فشار نسبتاً کم هوا با جهت شمال به جنوب است که از شرق به غرب در سراسر مناطق حاره ای حرکت می کند و باعث ایجاد مناطق ابری و توفان تندری می شود.
موج های حاره ای در جریان های شرقی در امتداد سمت استوایی عرض های اسبی یا کمربندهای پرفشار واقع درشمال و جنوب منطقه همگرایی درون گرمسیری، تشکیل می شوند. این امواج معمولاً توسط بادهای شرقی غالب در امتداد مناطق حاره ای و نیمه حاره ای نزدیک خط استوا به سمت غرب منتقل می شوند. امواج حاره ای همچنین می توانند منجر به تشکیل طوفان های استوایی در شمال حوضه اقیانوسی اطلس و شمال شرقی حوضه اقیانوسی آرام شوند.
موج های حاره ای غربی نیز می توانند باعث تشکیل بخش انتهایی جبهه های هوا در مناطق حاره ای و نیمه حاره ای شده و ممکن است به عنوان امواج شرقی شناخته شوند، اما این امواج به درستی امواج حاره ای نامیده نمی شوند. این امواج شکلی از ناوه های معکوس هستند که بسیاری از ویژگی های آن ها با موج های حاره ای مشترک است.
عکس موج حاره ای
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس