موتورولا

دانشنامه عمومی

موتورولا ( به انگلیسی: Motorola ) یکی از بزرگ ترین شرکت های چندملیتی آمریکایی در زمینهٔ ساخت سخت افزار، ریزپردازنده، تلفن همراه و دیگر وسایل ارتباطی بود که در ژانویه ۲۰۱۱ به دو شرکت «موتورولا سلوشنز» و «موتورولا موبیلیتی» تقسیم شد.
این شرکت، به غیر از صنایع مخابراتی، در ساخت پردازنده های رایانه ای نیز فعالیت داشت. سری ۶۸۰۰۰ ( ۱۶ بیتی ) و، ۶۸۰۲۰، ۶۸۰۳۰ و ۶۸۰۴۰ ( ۳۲ بیتی ) از معروفترین پردازنده های تولیدی سیسک ( CISC ) این شرکت می باشند. در دهه ۹۰ میلادی، شرکت موتورولا به همراه آی بی ام و شرکت رایانه ای اپل خانواده پردازنده های معروف ریسک ( RISC ) پاور پی سی ( PowerPC ) را تولید کردند که استفاده از آن ها در رایانه های مکینتاش تا سال ۲۰۰۶ ادامه داشت. در سال ۲۰۰۴ شرکت بخش تولید پردازنده خود را به شرکت فری اسکیل فروخت و همه فعالیت خود را متوجه صنایع مخابراتی نمود.
تاریخ تأسیس شرکت به سال ۱۹۲۸ بر می گردد که پاول گالوین در یک کارخانه در ایلینوی شیکاگو سرمایه گذاری کرد. [ ۱] نخستین محصول این کارخانه حذف کننده باتری بود که به مصرف کنندگان اجازه استفاده از جریان برق خانگی را در رادیو می داد. این در حالی بود که در مدل های قدیمی تر فقط از باتری های خارجی ( External ) استفاده می شد. در دهه ۱۹۳۰ شرکت به تولید رادیوهای ماشین با نام تجاری موتورولا پرداخت. به طور هم زمان بخش های رادیوی خانگی و پلیس نیز در شرکت ایجاد شد. در سال ۱۹۴۷ نام کارخانه به موتورولا تغییر یافت. در دهه ۱۹۴۰ شرکت شروع به کارهای دولتی کرد و یک آزمایشگاه تحقیقاتی برای بررسی الکترونیک حالت جامد نیز در شرکت تأسیس شد. در زمان فوت پاول گالوین در سال ۱۹۵۹ شرکت موتورولا در ارتش، فضا و ارتباطات تجاری پیشرو بود و اولین تأسیسات نیمه هادی توسط شرکت ساخته شد. با ورود Robert W. Galvin پسر پاول گالوین توجه شرکت به الکترونیک مصرفی کاهش یافت و فعالیت شرکت به بازارهای جهانی نیز کشیده شد. در اواسط دهه ۱۹۸۰ فناوری تولید گیرنده های تلویزیون رنگی فروخته شد و برای شرکت امکان تمرکز روی بازارهای High tech در زمینه بازرگانی، صنعتی و دولتی فراهم شد. در اواخر دهه ۱۹۸۰ موتورولا به نخستین تهیه کننده تلفن های سلولی تبدیل شد و در سال ۱۹۹۶ گوشی همراه جیبی StarTACTM را تولید کرد.
در تاریخ ۱۵ اوت ۲۰۱۱ یا ۲۷ مرداد ماه سال ۱۳۹۰ شرکت گوگل اعلام کرد که با پرداخت مبلغ ۱۲٫۵ میلیارد دلار به موتورولا، مالکیت «موتورولا موبیلیتی» را در دست خود می گیرد.
عکس موتورولاعکس موتورولا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

موتورولا (Motorola, Inc)
یکی از بزرگ ترین شرکت های جهانی تولیدات الکترونیکی و ارتباطات بی سیم در شاومبورگ، ایالت ایلینوی، در نزدیکی شیکاگو. تلفن های سیار، رادیوهای دوسویه، انواع ریزپردازنده و نیمه هادی، رایانه، سیستم های ارتباطات ماهواره ای، و ابزار الکترونیک فضایی و دفاعی ازجمله محصولات این شرکت اند. موتورولا فعالیت خود را در ۱۹۲۸ در شیکاگو، با نام شرکت تولیدی گالوین آغاز کرد. این شرکت، در دهۀ ۱۹۳۰ رادیوهای دوسویه ای برای بخش خصوصی و پلیس ساخت که به واکی تاکی معروف شد. ارتش امریکا از این رادیو ها در جنگ جهانی دوم استفاده می کرد. شرکت در ۱۹۴۷ به موتورولا تغییر نام داد و در همان سال، اولین تلویزیون با قیمت زیر ۲۰۰ دلار را به بازار آورد که پرفروش ترین تلویزیون ایالات متحد شد. در ۱۹۴۹، موتورولا به دنیای الکترونیک وارد شد و به تحقیق در زمینۀ کاربرد وسایل نیمه هادی پرداخت. طولی نکشید که این شرکت به صنایع فضایی و دفاعی روآورد و در دهۀ ۱۹۵۰، شرکتی پیشرو در زمینۀ تولید کالاهای الکترونیکی مصرفی، ازجمله رادیو برای شرکت های بزرگ اتومبیل سازی و تلویزیون و رادیو برای منازل شد. در اواخر دهۀ ۱۹۷۰، موتورولا قطعاتی را برای اولین سیستم تلفن سیار تولید کرد و با این کار موقعیت مستحکمی در این صنعت یافت و بزرگ ترین سازندۀ تلفن های سیار شد. موتورولا از ۱۹۷۹ ساخت انواع ریزپردازنده را برای رایانه ها آغاز کرد و در ۱۹۹۱ برای تولید ریزپردازنده های پیشرفته تر به همکاری با دو شرکت آی بی ام و اَپِل مشغول شد. موتورولا در توسعۀ برنامۀ سیستم ارتباطات ماهواره ای ایریدیوم که برای پخش صدا، فکس، ارسال انواع داده ها و سیگنال ها به سراسر جهان طراحی شده بود، نقش مهمی داشت. اما استفاده از این سیستم مستلزم هزینه های گزاف بود و ضررهای جبران ناپذیری را برای موتورولا به بار آورد و در نهایت ادامه نیافت.

پیشنهاد کاربران

بپرس