مهندسی قدرت

دانشنامه عمومی

مهندسی قدرت ( به انگلیسی: Power engineering ) یکی از زیر شاخه های اصلی مهندسی برق است که با سیستمهای قدرت به ویژه تولید، انتقال، توزیع توان الکتریکی، تبدیل انرژی الکتریکی به شکلهای دیگر انرژی و تجهیزات الکترومکانیکی سروکار دارد. این رشته همچنین شامل راه اندازی و تعمیر و نگهداری سیستمهای حرارتی، برودتی و تجهیزات تولید توان الکتریکی مانند ژنراتورها، پست ها و دیگر تجهیزات الکتریکی مورد استفاده در صنایع یا ساختمانهای بزرگ نیز می شود. شناسایی دیگر منابع جدید انرژی الکتریکی نیز از زیر شاخه های این رشته است.
در گذشته ( حدود ۳۰ سال پیش ) ، مهندسی برق به دو شاخه برق قوی ( قدرت ) و برق ضعیف ( الکترونیک ) تقسیم می شد.
همان طور که در بالا اشاره شد عمده مباحث در مهندسی برق قدرت بر تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی و برخی تجهیزات مصرف کننده انرژی الکتریکی استوار است؛ که این خود شامل ترانسفورماتورها، ژنراتورها، موتورهای الکتریکی و تجهیزات الکترونیک قدرت است.
در بسیاری از کشورهای جهان، دولت شبکه های الکتریکی را به منظور انتقال انرژی تولیدی مولدها به مصرف کننده های الکتریکی راه اندازی می کند. این شبکه در اصطلاح شبکه قدرت نامیده میشود. به وسیله این شبکه مصرف کننده های الکتریکی میتوانند بدون متحمل شدن سختی ها و هزینه های مربوط به تولید برق به صورت جداگانه، برق را از شبکه خریداری نمایند. در این میان یکی از وظایف مهندسین برق قدرت، طراحی و نگهداری شبکه های الکتریکی و مصرف کننده های متصل شده به شبکه است. تجهیزات متصل شده به شبکه الکتریکی ( به انگلیسی: on - grid ) نامیده میشوند. این تجهیزات میتوانند به شبکه، توان الکتریکی تزریق کرده یا برعکس از آن توان دریافت کنند یا حتی، هر دو کار را با هم انجام دهند.
مهندسین قدرت، فعالیتهایی را در زمینهٔ تجهیزات جدای از شبکه ( به انگلیسی: off - grid ) نیز انجام می دهند. دلیل استفاده نکردن از شبکه در این نوع مصرف کننده ها عموماً ثابت نبودن این مصرف کننده هاست؛ به صورتی که هزینه اتصال برای آن ها در هر جابه جایی، امکان وصل به شبکه را برای آن ها غیرممکن می کند.
امروزه بیشتر شبکه های الکتریکی از توان الکتریکی به صورت سه فاز متناوب استفاده می کنند که دلیل اصلی این انتخاب سهولت در تولید، انتقال و توزیع انرژی الکتریکی بدین صورت است. البته معمولاً در مصرف کننده های کوچک توزیع به صورت تک فاز صورت میگیرد که این به دلیل ضروری نبودن وجود سه فاز و همچنین ایمنی بیشتر برای این مصرف کننده هاست. با این وجود در صنایع و مصرف کننده های توان بالا برای بالا بردن بهره وری و استفاده از موتورهای سه فاز، انرژی الکتریکی به صورت سه فاز توزیع میشود.
عکس مهندسی قدرتعکس مهندسی قدرتعکس مهندسی قدرت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس