مهرداد چهارم

لغت نامه دهخدا

مهرداد چهارم. [ م ِ دِ چ َ رُ] ( اِخ ) پادشاه پارت و ملقب به فیلوپاتورفیلادلفوس. وی ظاهراً از 170 تا 150 ق.م. و در دوره بین مرگ خسرو و آخر سلطنت بلاش دوم در ایران سلطنت کرد، ولی از حوادث زمان او هیچگونه سند و نوشته ای در دست نیست.

فرهنگ فارسی

مهرداد چهارم ملقب به فیلوپاتور فیلادلفوس پادشاه ( ? ۱۵٠ - ? ۱۷٠ق م . ) پارت . در دوره بین مرگ خسرو و آخر سلطنت بلاش دوم در ایران سلطنت داشت ولی از حوادث زمان او هیچگونه سند و نوشته ای در دست نیست .
پادشاه پارت و ملقب به فیلوپاتور فیلادلفوس وی ظاهرا از ۱۷٠ تا ۱۵٠ قبل از میلاد و در دوره بین مرگ خسرو و آخر سلطنت بلاش دوم در ایران سلطنت کرد ولی از حوادث زمان او هیچگونه سند و نوشته ای در دست نیست .

دانشنامه عمومی

مهرداد چهارم ( اشکانی ). مهرداد چهارم ( اشک بیست و پنجم ) ( حدود ۱۲۹ تا ۱۴۰ میلادی ) در آغاز سده دوم میلادی همچنان کشمکش و مبارزه بر سر قدرت و به دست آوردن مقام پادشاهی میان شاهزادگان خاندان اشکانی همچنان ادامه داشت. خسرو اشکانی در پی این جدال های بی وقفه و متمادی بر سر تاج و تخت، سرانجام در حدود سال ۱۲۸ میلادی از میدان مبارزه خارج شد و بلاش سوم و مهرداد چهارم در این میدان مبارزه در برابر یکدیگر قرار گرفته و در نبردی سهمگین علیه یکدیگر درگیر شدند. از مهرداد چهارم جز معدودی از سکه هایش بر جای نمانده و تاریخ، اطلاعات چشمگیری از زندگی سیاسی و نظامی وی به دست نیامده.
• ۱۲۹ آغاز سلطنت مهرداد چهارم برادر خسرو اشکانی ( یکم ) و تداوم درگیری های او با بلاش سوم که رقیب مهرداد چهارم بود و در سرزمین های شرقی قلمرو حکومت اشکانیان سلطنت می کرد. [ ۱]
عکس مهرداد چهارم ( اشکانی )عکس مهرداد چهارم ( اشکانی )
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

مهرداد چهارم ( اشک دوازدهم ) ( به لاتین: Mithridates IV ) دوازدهمین شاه ایران از خاندان اشکانی است ( ۵۷ پ. م - ۵۴ پ. م ) . او فرزند فرهاد سوم اشکانی است.
مهرداد چهارم و برادر کوچکترش، ارد دوم، پدر خود فرهاد سوم را که شاه ایران بود مسموم کردند. پس از این کار، مهرداد که پسر بزرگتر بود به پادشاهی رسید. دوران سلطنت مهرداد چهارم به درگیری با برادر کوچکترش بر سر جانشینی پدرشان گذشت، سرانجام هنگامی که ارد دوم بر مهرداد پیروز شد او را اعدام کرد و بدین ترتیب جانشین وی شد.
...
[مشاهده متن کامل]

پیش از سلطنت وی حاکمیت استان ماد آتروپاتن را بر عهده داشت. در سال ۵۷ پ. م، مهرداد پدرش را با کمک برادر کوچکش ارد به قتل رساند؛ با این حال، دو برادر به سرعت از هم جدا شدند و ارد با حمایت خاندان سورن قیام کرد. هر دو برای نشان دادن ادعای برتری خود بر یکدیگر عنوان شاه شاهان را به خود گرفتند. این معنای عنوان را تغییر داد. در ابتدا به عنوان نمادی از سلطه سیاسی بر سایر قلمروها استفاده می شد، اما از این زمان این عنوان به عنوان نمادی از قدرت و مشروعیت برای مدعیان در خانواده سلطنتی شناخته شد. مهرداد چهارم مجبور شد به سوریه فرار کند. او به اولوس گابینیوس، معاون کنسول و فرماندار سوریه پناه برد. سپس مهرداد چهارم برای حمله به شاهنشاهی اشکانی با حمایت گابینیوس بازگشت. گابینیوس با مهرداد چهارم به فرات لشکر کشید، اما بعد از مدتی عقب نشینی کرد تا حاکم دیگری به نام بطلمیوس دوازدهم مصر را بر تخت سلطنت خود بازگرداند. مهرداد چهارم علی رغم از دست دادن حمایت رومیان، به بین النهرین پیشروی کرد و موفق شد بابل را فتح کند. او ارد را برکنار کرد و مدت کوتاهی سلطنت خود را به عنوان پادشاه برای مدت کوتاهی در سال ۵۵ پ. م تا ۵۴ پ. م بازگرداند و در سلوکیه سکه ضرب کرد. با این حال، پادشاه مهرداد چهارم در سلوکیه توسط سردار ارد، سورنا محاصره شد و پس از مقاومت طولانی، به نبرد با نیروهای ارد پرداخت و شکست خورد. مهرداد چهارم پس از آن در ۵۴ پ. م توسط ارد اعدام شد.
↑ در کنار عنوان شاه شاهان، مهرداد چهارم همچنین از عناوین اشک و شاه بزرگ نیز استفاده می کرد.

مهرداد چهارم
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مهرداد_چهارم

بپرس