مهاجرت های هندواروپاییان

دانشنامه عمومی

بیشتر فرضیه ها در این باره خاستگاه زبانشناختی دارد و یافته های باستانشناسی و تاریخی نیز جایگاه خود را دارند؛ ولی به تازگی یافته های ژنتیک[ ۱] [ ۲] [ ۳] [ ۴] [ ۵] [ ۶] دوران باستان ( دیرین تبارشناسی ) ، نقش پررنگتری در این راستا داشته است.
فرضیه آناتولیایی ادعا می کند ریشهٔ این خانوادهٔ زبانی به ۸٬۰۰۰ تا ۹٬۵۰۰ سال پیش و به منطقهٔ آناتولی بازمی گردد. این دیدگاه که در زمان پیش کشیدن آن ( ۱۹۸۷ ) رویکرد یافت، برگرفته از شور آکادمیک برخاسته از موج یافته های باستان شناسی دربارهٔ شکوفایی فرهنگی هیتی ها است و اینکه آنان را آورندهٔ فن گداختِ آهن به خاورمیانه و ارابه ( گردونه ) های برتر در گسترهٔ جنگ ها و دارندهٔ نخستین الفبای نماد نگار ( هیروگلیف ) به دست آمده ( تاکنون ) از آریایی ها[ ۷] می دانند، و با پیشرفت و گسترش کشاورزی از روی پیشرفت فن فلزکاری و در پی آن، ساخت ابزار کشاورزی کارآمدتر و افزایش فراورده های کشاورزی، و به دنبال آن، شتاب گیری افزایش جمعیت، این زبان نیز گسترش یافته است و هیتی ها هم در کنار میتانی ها و لووی ها و دیگر مردمان آناتولی از چنین توانش تاریخی ای برخوردار بوده اند. از این رو خاستگاه آریایی ها را جنوب و بتازگی با بازنگری هایی جنوب غربی آناتولی ( آسیای صغیر ) و غرب ایران بزرگ می داند. [ ۸] در سال ۲۰۰۳ نیز پژوهشی منتشر شد که با بررسی ۸۷ زبان، زمان جدایی زبان هیتی را در رده نخستین زبان جداشونده آریایی و هندواروپایی با تاریخی میانه ۹۸۰۰ تا ۷۸۰۰ سال پیش، هماهنگ با فرضیه آناتولی می دانست.
دیدگاه دیگر خاستگاه آریاییان ( هندواروپاییان ) را ایران می داند. بر پایه این نظریه، که بتازگی یافته های ژنتیکی همراستای آن یافت شده است، [ ۹] خاستگاه آریایی های هندوایران واروپاییان _که به نامگذاری یک پزشک و فیزیکدان انگلیسی، توماس یانگ، در سال ۱۸۱۳ هندواروپایی نامیده شدند_ سرزمین باستانی ایران ( فلات ایران و مردمان بومی آن ) است و تیره های گوناگون از هندیان و اروپاییان و ایرانیان از همین پهنه به هر سو مهاجرت کرده و با بومیان آن جا همزیستی و آمیزش نموده و جایگزین شده اند. هفته نامه نیو ساینتیست در دو شماره پیاپی خود به این نظریه پرداخته است. کالین باراس در مقاله ای با این نام: پرگویشورترین زبانهای جهان شاید از ایران باستان برخاسته باشند؛ به شواهدی که به تازگی درباره ژنتیک جنوب قفقاز بدست آمده است می پردازد. در شماره نخست ( ۱۳ می ۲۰۱۸ ) به کلیاتی دراین باره پرداخته[ ۱۰] و در شماره دیگر ( ۳۰ می ۲۰۱۸ ) به شواهدی از ژنتیک می پردازد. [ ۱۱]
عکس مهاجرت های هندواروپاییانعکس مهاجرت های هندواروپاییانعکس مهاجرت های هندواروپاییانعکس مهاجرت های هندواروپاییان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس