منوامین اکسیداز

دانشنامه عمومی

منوآمین اکسیداز. منوآمین اکسیدازها گروهی از آنزیمها در جدار میتوکندری هستند که منوآمین هایی مانند سروتونین، اپینفرین، دوپامین و منوآمینهای دیگر را اکسید می کنند. منوآمین اکسیدازها در مغز میانجیهای عصبی منوآمین مخصوصاً دوپامین ) را تخریب می کنند، از آن جایی که کاهش سطح این مواد یکی از عوامل افسردگی شمرده می شود، مهار عملکرد آن ها با افزایش سطح منوآمین ها به کنترل افسردگی و برخی مشکلات روانی دیگر می انجامد.
از آنجایی ک منوآمینو اکسیداز تیرامین اضافی را تجزیه می کند. کمبود آنزیم منوآمینو اکسیداز سطح تیرامین را بالا می برد. افزایش تیرامین سبب افزایش نورواپی نفرین وافزایش فشار خون و باز جذب مجدد سروتونین می شود. افزایش سروتونین در برخی افراد ایجاد سردرد حاد میگرنی می کند.
در بدن انسان دو نوع آنزیم منوآمین اکسیداز وجود دارد MAO - A و MAO - B
هر دو نوع این آنزیم در نورونها و آستروگلیاها یافت می شوند. در خارج از سیستم عصبی مرکزی MAO - A در کبد، لوله گوارش و جفت وجود دارد و MAO - B در پلاکتها یافت می شود.
مهارکننده های منوآمین اکسیداز با نام اختصاری MAOI دسته ای از داروهای ضد افسردگی هستند. این داروها به دلیل عوارض جانبی و تداخل های دارویی خطرناکشان کمتر تجویز می شوند اما در درمان افسردگی بسیار مؤثرند.
MAOIها معمولاً به عنوان داروهای خط دوم برای افرادی که با سایر داروهای ضد افسردگی ( از جمله سه حلقه ای ها و مهارکننده های بازجذب سروتونین ) بهبود نیافته اند، به ویژه مبتلایان به افسردگی های غیرعادی ( آتیپیک ) و شدید تجویز می شوند. این داروها در درمان اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، بیماری پارکینسون، جلوگیری از حملات میگرن و ترک سیگار نیز مؤثرند.
انواع جدیدتر این داروها از جمله سلژیلین و موکلوبومید عوارض و خطر کمتری دارند اما به اندازه داروهای قدیمی مؤثر نیستند.
عکس منوآمین اکسیدازعکس منوآمین اکسیداز
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس