منطقه تجارت ازاد اسه ان

دانشنامه عمومی

منطقه تجارت آزاد آسه آن. موافقت نامه منطقه تجارت آزاد «آ - سه - آن» ( افتا ) ( ASEAN Free Trade Area ) ، بین دولت های عضو آ سه آن در ۲۸ ژانویه ۱۹۹۲ در سنگاپور در زمینه کاهش تعرفه های تجاری و گمرکی به امضای مقامات کشورهای عضو رسید.
در هنگام امضای این موافقت نامه، «آ سه آن» شامل ۶ عضو ( مالزی، اندونزی، سنگاپور، تایلند، فیلیپین و برونئی دار السلام ) بوده است و ۴ عضو دیگر که در سال های بعد به آن پیوسته اند ( ویتنام، میانمار، لائوس و کامبوج ) همه تعهدات معاهده افتا را به طور کامل قبول نکرده و فقط بخشی از آن را پذیرفته اند.
اهداف اولیه افتا بدین شرح است:
• افزایش مزیت رقابتی آ - سه - آن به عنوان یک پایگاه تولید در بازار جهانی از طریق حذف، تعرفه و موانع غیر تعرفه ای
• جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی حداکثری به کشورهای منطقه آ - سه - آن.
اتحادیه جنوب شرق آسیا موسوم به «آ سه آن» در سال ۱۹۶۷ در شرایط متأثر از فضای نظامی ـ سیاسی جنگ جهانی دوم و تحت تأثیر رقابت های بین المللی با عضویت ۵ کشور اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور و تایلند آغاز به کار کرد و با پیوستن برونئی، کامبوج، لائوس، میانمار ( برمه ) و ویتنام در پایان قرن بیستم، این اتحادیه، رویکرد سیاست های امنیتی خود را به سیاست های اقتصادی تغییر داد. بحران اقتصادی قرن بیست و یکم که از حدود دو سال قبل بسیاری از کشورهای پیشرفته و در حال توسعه را فراگرفت، کشورهای جنوب شرقی آسیا عضو «آ سه آن»را بر آن داشت تا به توسعه بیش از پیش همکاری ها با یک نگرش فرامنطقه ای بیاندیشند.
از این رو، «آ سه آن» با برگزاری اجلاس مختلف توافق نامه های گوناگونی را با کشورهای جهان امضا نمود. کشورهای عضو «آ سه آن» و چین تصمیم گرفتند بزرگ ترین منطقه آزاد تجاری در جهان را ایجاد کنند تا پایه های یک قدرت بزرگ اقتصادی در منطقه شکل گیرد. از سوی دیگر اعضای آسه آن قرارداد تجارت آزاد با کشورهای استرالیا و نیوزلند را به امضا رساندند و از آن به عنوان گام مهمی در مقابله با بحران اقتصادی نام بردند. همچنین با کشورهای ژاپن و کره جنوبی قراردادهای مشابهی امضا کردند و درصدد هستند یک بازار منطقه ای شبیه به اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۱۵ راه اندازی کنند. علاوه بر این، «آ سه آن» درباره تجارت آزاد با هند به توافق رسید و قرار بر آن شد که از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ تعرفه های گمرکی خود را تا ۸۰ درصد کاهش دهند.
از نگاه «آ سه آن»، امضای این توافق نامه های تجارت آزاد و جابه جایی آزاد سرمایه و نیروی کار از جمله اقداماتی است که می تواند کشورهای منطقه را برای جلوگیری از زیان های بیشتر اقتصادی و کاهش اثرات بحران های اقتصادی جهانی یاری رساند.
عکس منطقه تجارت آزاد آسه آن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس