منشا باروری ابرها

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] منشا باروری ابرها، مسأله ایست که در برخی از آیات قرآن به آن اشاره شده است و طبق نظام توحیدی قرآن، منشأ حقیقی باروری ابرها به وسیله بادها، خداوند است.
خدا، منشا به هم پیوستن و تلقیح و باروری ابرها به وسیله بادها:«و ارسلنا الریـح لوقح فانزلنا من السمآء مآء...؛ و بادها را باردارکننده فرستادیم و از آسمان آبی نازل کردیم پس شما را بدان سیراب نمودیم و شما خزانه دار آن نیستید» (به مقتضای فای تفریع، باردار شدن ابرها به وسیله بادها است. «لواقح» را جمع «ملقح» نیز دانسته اند؛ طبرسی، «لواقح» را به «ملقحات» (باردارکننده) تفسیر کرده است.
منشأ پیدایش ابرهای باران زا
خداوند، منشا پیدایش ابرهای باران زا:«الم یروا کم اهلکنا من قبلهم من قرن مکنهم فی الارض ما لم نمکن لکم وارسلنا السمآء علیهم مدرارا..؛ آیا ندیده اند که پیش از آنان چه بسیار امت ها را هلاک کردیم (امت هایی که) در زمین به آنان امکاناتی دادیم که برای شما آن امکانات را فراهم نکرده ایم و (باران های) آسمان را پی در پی بر آنان فرو فرستادیم و رودبارها از زیر (شهرهای) آنان روان ساختیم پس ایشان را به (سزای) گناهانشان هلاک کردیم و پس از آنان نسل های دیگری پدید آوردیم.»«و یـقوم استغفروا ربکم... یرسل السمآء علیکم مدرارا..؛ و ای قوم من از پروردگارتان آمرزش بخواهید سپس به درگاه او توبه کنید (تا) از آسمان بر شما بارش فراوان فرستد و نیرویی بر نیروی شما بیفزاید و تبهکارانه روی بر مگردانید.»«هو الذی... ینشئ السحاب الثقال؛ اوست کسی که برق را برای بیم و امید به شما می نمایاند و ابرهای گرانبار را پدیدار می کند.»«فقلت استغفروا ربکم انه کان غفارا• یرسل السماء علیکم مدرارا؛ و گفتم از پروردگارتان آمرزش بخواهید که او همواره آمرزنده است• (تا) بر شما از آسمان باران پی در پی فرستد.»

پیشنهاد کاربران

بپرس