منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر (کتاب). مُنتَخبُ الاَثَر فی الامام الثّانی عَشَر(عج) کتابی روایی به زبان عربی اثر لطف الله صافی گلپایگانی در موضوع امام دوازدهم است. این کتاب برگزیده احادیث از کتاب های شیعه و اهل سنت است. کتاب در ده فصل تنظیم شده و بخش اول آن به اثبات وجود و امامت امام مهدی اختصاص دارد. احادیث مربوط به زندگانی امام دوازدهم(ع)، نائبان او، عصر غیبت، ظهور و حکومت جهانی نیز در فصل های بعدی قرار گرفته اند. نویسنده گاه در پاورقی توضیحاتی درباره احادیث ذکر کرده است. این کتاب سه جلدی است. خلاصه آن نیز به صورت مستقل منتشر شده است.
لطف الله صافی گلپایگانی از عالمان شیعه و از مراجع تقلید شیعه در قرن ۱۵ق است.
مؤلف در این کتاب قصد جمع آوری روایات مربوط به امام عصر(ع) را داشته و اظهار نظر یا سخنی از خود ارائه نمی کند. وی در پایان هر باب به بقیه روایات مربوط به آن باب در منابع دیگر یا ابواب دیگر کتاب حاضر اشاره و تنها در مواردی در پاورقی نکاتی را ذکر کرده است. سبک مؤلف در نقل احادیث به گونه ای است که هر روایت را به طور کامل با سلسله اسناد و ذکر نام منبع در ابتدای روایت آورده است. روایات هر باب به تفکیک شماره گذاری شده و می توان مجموع روایات کتاب را شمارش کرد.

[ویکی نور] منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر(ع). کتاب منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر نوشته آیت الله صافی گلپایگانی در موضوع امام دوازدهم است.
کتاب، مشتمل بر ده فصل است و هر فصل دارای چند باب در موضوعات مختلفی چون نص بر دوازده امام، نص بر امام عصر، تاریخ زندگی و چگونگی ظهور آن حضرت.
سبک مؤلف چنین است که هر روایت را به طور کامل با سلسله اسناد و ذکر نام منبع در ابتدای روایت آورده است. روایات هر باب به تفکیک شماره گذاری شده و می توان مجموع روایات کتاب را شمارش کرد.
مؤلف در ابتدای کتاب خود، نام دهها منبع شیعی و سنی که از آنها بهره برده را آورده است هر چند در این میان از چند منبع خاص بیشتر بهره برده است.
منابع این کتاب عبارتند از مهمترین کتب روایی و تاریخی شیعه و اهل سنت که غالبا مشتمل بر منابع کهن و اصول اولیه است هر چند در مواردی هم به کتب متاخر و حتی معاصر ارجاع شده است. کمال الدین، غیبت نعمانی و غیبت شخ طوسی، کفایة الاثر، صحاح اهل سنت از جمله این منابع اند.
مؤلف در این کتاب قصد جمع آوری روایات مربوط به امام عصر را داشته و اظهار نظر یا سخنی از خود ارائه نمی کند. در پایان هر باب به بقیه روایات مربوط به آن باب در منابع دیگر یا ابواب دیگر کتاب حاضر اشاره می کند. تنها در مواردی در پاورقی نکاتی را ذکر کرده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس